25 de setembre de 2015
25.09.2015
Escàndol industrial

Cas Volkswagen: Què fer si tinc un motor Volkswagen manipulat?

Facua diu que la companyia hauria d'indemnitzar als clients si rebaixa la potència dels cotxes a revisar

25.09.2015 | 16:22
Una motor TDi dièsel de VW.

Facua-Consumidors en Acció assegura que Volkswagen hauria d'indemnitzar als clients mitjançant el lliurament d'un cotxe nou o el pagament d'un import equivalent al valor del vehicle en cas que, en una eventual crida a revisió per retirar el programari que truca les emissions, la companyia es veiés obligada a rebaixar la potència dels models.

El portaveu de Facua, Rubén Sánchez, ha indicat a l'agència Europa Press, segons Faro de Vigo, que Volkswagen "ha d'aclarir si té capacitat tècnica per reparar o resoldre el problema, i garantir que un cop el vehicle hagi passat pel taller sense cap cost per al client pugui respectar els nivells d'emissions contaminants alhora que manté les prestacions del vehicle ".

Si per això cal reduir la potència del motor, el consumidor "tindria dret a rebre una compensació oa la devolució de l'import de vehicle o la seva substitució per un altre", ja que "no seria acceptable reparar el frau amb una pèrdua de qualitat", el que equivaldria a "defraudar dues vegades".

Facua, que diu estar rebent una "allau" de consultes d'usuaris, reclama a més al Govern que permeti a les associacions de consumidors participar en la comissió creada pel Ministeri d'Indústria sobre el cas Volkswagen.

A més, demana que aquesta comissió s'ampliï a diversos ministeris, ja que el cas afecta la normativa de protecció al consumidor i té derivades que poden interessar a almenys cinc departaments governamentals. Facua també demana una investigació a nivell de comissió al Congrés dels Diputats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema