L'halitosi és molt freqüent en els gossos, però existeixen múltiples solucions per tal d'evitar-la. Per això, és important conèixer primer de tot el perquè de la seva presència. Aquest mal sorgeix a causa d'un bacteri que pot allotjar-se a la boca o a l'estómac. A causa d'això, l'olor pot escampar-se amb facilitat, cosa que resulta molt desagradable per als humans, però no pas per a ells.

Aquest motiu es dona en el 90% dels casos d'halitosi. No obstant això, aquest problema pot sorgir també per qüestions relacionades amb la mala alimentació, l'efecte de determinats medicaments o bé alguna malaltia que generi aquest símptoma.

En el cas que sigui producte d'una malaltia o un efecte secundari d'un medicament, l'halitosi no es pot evitar. Ara bé, si la raó no és cap d'aquestes dues, hi ha trucs per solucionar-la de forma casolana.

Les que es poden llegir a continuació són algunes de les maneres més senzilles de solucionar el problema de l'halitosi: donar al gos una alimentació sana i natural, sense cap producte que hagi estat tractat industrialment, i oferir-li ossos carnosos crus o bé ba­nyes de cérvol per eliminar el car­rall de la seva boca i, així, fer desaparèixer els bacteris que produeixen la mala olor.