Xoc de trens fatal a l’Índia: almenys 80 morts i 850 ferits

Les autoritats temen que diversos passatgers hagin quedat atrapats entre les restes dels trens

Imatge de la tragèdia ferroviària.

Imatge de la tragèdia ferroviària. / ANI

Almenys 80 persones han mort i 850 més han resultat ferides al col·lidir un tren de passatgers contra un mercaderies a prop de Balasore, a uns 200 quilòmetres (125 milles) de la capital de l’estat d’Orissa, Bhubaneswar. Un altre tren de passatgers també va estar involucrat en l’accident, segons el president d’Orissa, Pradeep Jena.

Segons ha informat el secretari cap d’Orissa, Pradeep Jena, les autoritats temen que diversos passatgers hagin quedat atrapats entre les restes dels trens, segons informacions de la cadena índia de notícies NDTV.

L’exprés de Coromandel, que cobria el trajecte de Calcuta a Txennai, va acabar estavellant-se contra els vagons descarrilats d’un altre ferrocarril que es dirigia des de Bengaluru a Calcuta, ha explicat el portaveu del Ministeri de Ferrocarrils, Amitabh Sharma.

De moment, més de cent membres del personal de la Força Nacional de Socors i Ajuda al Desastre (NDRF) ja han arribat a la zona del descarrilament, entorn de la localitat de Balasore, per buscar passatgers atrapats. Molts estan greus, segons els responsables locals.

La ministra en cap del veí estat de Bengala Occidental, Mamata Banerjee, ha confirmat en el seu compte de Twitter que les autoritats ja estan supervisant la situació, a falta d’informació precisa sobre l’estat dels ferits.

De fet, el ministre de Ferrocarrils de l’Índia, Ashwini Vaishnaw, ha informat que viatjarà cap a Orissa per comprovar de primera mà la situació després del tràgic accident. El ministre principal d’Orissa, Naveen Patnaik, també hi serà present.

Reaccions de les autoritats

Després de conèixer-se la notícia, el primer ministre indi, Narendra Modi, ha traslladat la seva pena per l’accident, i ha enviant un missatge d’ànim als familiars de les víctimes. «S’estan realitzant operacions de rescat al lloc del contratemps», ha dit en el seu perfil oficial de Twitter.

La presidenta de l’Índia, Draupadi Murmu, s’ha unit a les condolences del primer ministre Modi. «El meu cor està amb les famílies en dol. Reso per l’èxit de les operacions de rescat i la ràpida recuperació dels ferits», ha manifestat la cap d’Estat índia.