Rússia i Ucraïna han acordat finalment negociar un possible alto el foc en una trobada prop de la frontera amb Bielorússia. La cita serà aquest diumenge a la tarda a les 18.00 hores, hora local. El cap de la delegació russa, Vladímir Medinski, ha informat que la trobada s'ha desbloquejat després d'una conversa entre el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, i el seu homòleg a Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko. Zelenski afirma que les dues delegacions es reuniran "sense condicions prèvies". En paral·lel, el govern de Kíev ha assegurat que ha recuperat el "control total" de Khàrkiv, la segona ciutat del país, hores després que l'exèrcit rus hagués entrat a la metròpoli situada al nord-est d'Ucraïna i a uns 500 quilòmetres de la capital.

"La ciutat està completament neta de l'enemic", ha apuntat el governador de l'Oblast de Khàrkiv, Oleh Synegubov. En paral·lel, l'Agència de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) ha elevat fins a 368.000 els refugiats ucraïnesos que han abandonat el seu país des l'inici de la invasió russa. Es calcula que 150.000 persones han fugit a Polònia i uns 43.000 a Romania, i també s'han registrat moviments cap a Moldàvia i Eslovàquia. L'organisme també ha indicat que hi ha uns 160.000 desplaçats interns. L'ACNUR adverteix que la xifra de refugiats es pot aproximar als 5 milions de persones si el conflicte a Ucraïna s'allarga en el temps.

Finalment, el Ministeri de Defensa ucraïnès ha actualitzat el balanç de baixes i assegura que ha abatut 4.300 soldats russos i n'ha capturat uns 300. També s'han abatut 27 avions i 26 helicòpters russos i destruït 146 tancs i més de 700 carros blindats. D'altra banda, el govern rus ha informat a mitjans locals que ha capturat uns 470 soldats ucraïnesos, als qui hauria ofert signar un compromís per no seguir lluitant a canvi de poder tornar cap a casa amb les seves famílies.