L'exèrcit rus ha entrat a Khàrkiv, la segona ciutat més gran d'Ucraïna, i estreny el setge a Kíev. "Els vehicles enemics es mouen per la ciutat. A causa de la situació operativa, es va cancel·lar el transport en el districte d'Oleksiyivka", va informar el Servei Estatal de Comunicacions Especials i Protecció de la Informació d'Ucraïna en el seu canal de Telegram, on va publicar un vídeo en el qual es veuen diversos vehicles blindats en una zona urbana.

Les autoritats ucraïneses recomanen a la població dirigir-se als refugis i asseguren que destruiran a l'enemic. "Combatem a Khàrkiv, Rússia sofreix baixes. Ja hi ha informació sobre el primer vehicle dels ocupants russos que va irrompre a Khàrkiv (destruït). La lluita continua", va afegir l'entitat, en mostrar dos vídeos amb blindats en flames.

Segons Ucraïna, "l'objectiu principal de l'enemic, que és bloquejar la capital de la nostra pàtria, la ciutat de Kíev, segueix sense complir-se".

"Els ocupants russos envien activament grups de sabotatge i reconeixement que estan destruint la infraestructura civil i assassinant a civils en les grans ciutats", va denunciar el Servei de Comunicacions Especials.

L'entitat ucraïnesa va informar sobre la destrucció d'un dipòsit de petroli en Vasilkov, al sud-oest de Kíev, i d'un gasoducte a Khàrkiv.

"Els ocupants continuen destruint insidiosament edificis d'habitatges en diverses ciutats", va assenyalar el servei, que va denunciar que les tropes russes "utilitzen unitats i subdivisions militars, integrades principalment per caucàsics", en referència a les tropes txetxenes, amb la finalitat d'"intimidar a la població".

Pel que fa a la resta d'Ucraïna, ha estat una nova nit i matinada d'intensos bombardejos, trets i combats als barris perifèrics de la capital d'Ucraïna i en diversos territoris del país. Els míssils han destruït un dipòsit de petroli a Vasylkiv, al sud-oest de Kíev, i un gasoducte a Khàrkiv.

El cos sense vida d'un soldat a prop de la ciutat de Kharkiv EFE

Rússia, disposada a negociar un acord amb Ucraïna per aturar el conflicte

Rússia ha enviat aquest diumenge una delegació a Bielorússia per negociar amb Ucraïna un acord de cessament d'hostilitats sabent que es trobaran davant d'una cadira buida perquè el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha rebutjat tota possibilitat de fer servir aquest país ni la seva capital, Minsk, com a seu per a una trobada.

Més de 120.000 refugiats de Donetsk i Lugansk han arribat a Rússia 

Els serveis policials russos han informat aquest diumenge que més de 122.000 residents de les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Lugansk, a l'est d'Ucraïna, es troben ja refugiats en territori rus des del començament de la invasió russa al país, dijous passat.

A aquesta gent cal afegir 150.000 refugiats ucraïnesos que han fugit, segons Nacions Unides, cap a l'oest d'Europa, la gran majoria a Polònia. Estimacions de l'ONU apunten que, en el pitjor escenari possible, la invasió russa d'Ucraïna podria deixar entre quatre i cinc milions de refugiats i desplaçats interns.