Les autoritats de la capital del Japó, Tòquio, han confirmat per primera vegada aquest dissabte més de 4.000 casos diaris de coronavirus, enmig d'un repunt dels contagis durant els últims dies en plena celebració dels Jocs Olímpics, ajornats l'any passat a causa de la pandèmia.

Així, la xifra de 4.058 positius supera l'anterior màxim, registrat dijous -quan es va informar de 3.865 casos de covid-19-, i suposa un tercer dia consecutiu per sobre del llindar dels 3.000, segons ha recollit l'agència japonesa de notícies Kiodo.

D'aquesta manera, la mitjana de contagis durant els últims set dies ha aconseguit la xifra rècord de 2.920 casos diaris, que suposa un augment del 117 per cent respecte a la setmana anterior, tot i que que la ciutat està en un quart estat d'emergència a causa de la pandèmia.

El Govern del Japó va estendre divendres l'estat d'emergència a quatre prefectures més, tres d'aquestes situades als voltants de la capital. A Tòquio i a Okinawa es va imposar l'estat d'emergència abans que comencessin els Jocs Olímpics.

Les autoritats japoneses han fet front a creixents crítiques per la seva gestió de la pandèmia, especialment a causa del repunt dels casos coincidint amb els Jocs Olímpics, si bé el primer ministre, Yoshihide Suga, va negar dijous que existeixi una relació entre l'esdeveniment i la situació epidemiològica.