El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, reuneix aquest dimarts al matí el primer Consell de Ministres de l'executiu de coalició. La reunió del nou govern espanyol del PSOE amb Unides Podem ha començat cap a les 10.15 hores després de l'arribada dels ministres un per un al Palau de la Moncloa i la tradicional foto de família del nou executiu. Es tracta d'un dels governs espanyols més nombrosos de la història de la democràcia, amb 23 membres, onze dels quals són dones i cinc són d'Unides Podem. Sánchez ha dissenyat un executiu amb quatre vicepresidències i 18 ministeris. Onze dels ministres repeteixen a l'executiu. Tots ells van prendre possessió del càrrec dilluns després que Sánchez ho fes la setmana passada. Quan acabi la reunió, el president del govern espanyol compareixerà en roda de premsa.

La primera a arribar ha estat la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, seguida del vicepresident segon, Pablo Iglesias. És el primer cop que membres d'Unides Podem formen part de l'executiu i Iglesias s'ha estrenat assistint-hi amb texans i sense corbata. La majoria duia la cartera de ministre a la mà i l'últim a arribar ha estat el ministre d'Universitats, Manuel Castells.

Sobre la taula, els membres de l'executiu tindran la proposta de situar l'exministra de Justícia Dolores Delgado al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat. El Consell de Ministres també podria donar llum verda a l'augment del 0,9% de les pensions, una mesura que l'anterior executiu va posposar fins que n'hi hagués un de nou.

A la taula de la sala de reunions del Consell de Ministres no hi ha quedat pràcticament cap espai buit. Aquest executiu té cinc membres més, ja que l'anterior en tenia 18. Sánchez presideix la taula amb Calvo a la seva dreta i Iglesias a l'esquerra. A l'extrem de la taula més allunyat de la presidència de l'executiu s'han situat els ministeris de nova creació -Igualtat, Consum, Universitats i Seguretat Social-.