Un responsable de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran ha assegurat a l'agència de notícies Tasnim que els atacs amb míssils balístics iranians contra dues bases militars que alberguen forces nord-americanes a l'Iraq han matat a l'almenys 80 militars nord-americans.

"Almenys 104 objectius de les posicions dels nord-americans i els seus aliats a la regió han estat identificats i si els nord-americans tornen a cometre un error, aquestes posicions seran atacades", ha assegurat el responsable consultat per l'agència de notícies iraniana.

El responsable de la Guàrdia Revolucionària iraniana ha dit que els atacs amb míssils balístics iranians contra les bases iraquianes de Ain a l'Assad i d'Erbil han provocat greus danys en drones i helicòpters dels Estats Units.

La mateixa font ha assenyalat que quinze míssils han impactat a la base aèria de l'Ain a l'Assad, sense que cap dels projectils fora interceptat pels sistemes de radar nord-americans. El responsable iranià ha dit que l'eficàcia i la capacitat destructiva dels míssils han estat tan elevades que diversos dels projectils han destruït diversos objectius de forma simultània.

El Govern dels Estats Units no ha informat sobre possibles danys causats pels atacs amb míssils balístics iranians ni sobre el balanç de ferits o víctimes mortals en el contingent militar nord-americà a l'Iraq.

L'atac amb míssils balístics contra dues bases militars amb tropes nord-americanes a l'Iraq ha arribat com a resposta de la República Islàmica a l'atac aeri d'un dron que va acabar amb la vida del general Qasem Soleimani a l'aeroport de Bagdad el 3 de gener.