Un alumne d'un col·legi de secundària de Monterrey, al nord de Mèxic, ha atacat a mà armada el centre educatiu al qual assisteix deixant cinc ferits, tres dels quals es troben en estat molt greu, han informat avui fonts oficials.

El succés ha tingut lloc cap a les 08.00 hora local (14.00 GMT) al Col·legi Americà del Nord-est, situat al nord de Monterrey, i entre "les cinc persones lesionades" es troba l'atacant, un estudiant de secundària anomenat Federico Guevara, ha informat a la ràdio Fórmula el secretari de Govern de Nuevo León, Manuel Florentino.

Entre els lesionats, almenys tres d'ells es trobarien en estat "molt greu", ha informat a mitjans el portaveu del Grup de Coordinació de Seguretat, Aldo Fasci, que ha detallat que l'atacant tindria 15 anys i el succés ha tingut lloc en una de les aules del col·legi.

Florentino ha explicat que l'estudiant Federico Guevara ha estat "l'únic agressor", estava en tractament psicològic i es desconeix si ha intentat suïcidar-se o s'ha disparat accidentalment.

Els ferits han estat trasllats a centres mèdics pròxims, on estan sent atesos.

"Estan malferits. (...) No hi ha cap persona morta ara mateix", ha explicat el funcionari, que ha detallat que els lesionats són una mestre, quatre alumnes i el mateix agressor.

Es tracta d'un episodi poc freqüent que reobre el debat sobre el control d'armes a les escoles, pel qual es va crear el programa oficial "Motxilla segura".