El president espanyol, Mariano Rajoy, creu que reclamar la independència de Catalunya "va en contra de l'evolució natural del món". En una entrevista amb el diari 'Wall Street Journal', Rajoy critica els plans del president Artur Mas per celebrar una consulta i diu que va "en el camí oposat" al de la Unió Europea. "Vaig a Europa a discutir de la unió bancària o fiscal, o per assolir més marcat comú, i aquí tens algú que parla d'anar pel camí oposat", assegura el president espanyol. Segons Rajoy seria "completament absurd" que Catalunya quedés fora de la Unió Europea. "No em puc imaginar una Catalunya fora de la UE", diu.

"El missatge de Mariano Rajoy a Artur Mas, el líder independentista de la regió amb mentalitat independentista de Catalunya, és simple: quedeu-vos amb nosaltres", assegura l'article dels periodistes Christopher Bjork i Richard Boudreaux.

Durant l'entrevista, Rajoy considera que els esforços de Mas per celebrar una consulta van en la direcció "oposada" als plans de la Unió Europea, i remarca que bloquejarà qualsevol intent de referèndum.

"Durant una entrevista d'una hora, Rajoy va dir que no especularia sobre reptes que encara no han sorgit, però va advertir Mas de no fer res inconstitucional", assegura el text.

L'article assenyala que per Rajoy la independència "va en contra de l'evolució natural del món". Per il·lustrar-ho el president espanyol diu que als anys 60 els diaris trigaven dos dies a arribar a Galícia i ara un telèfon mòbil "té tota la informació immediatament". "És la cosa més natural del món, i no es pot anar en contra d'això", indica.

"Sóc espanyol, i crec que tots nosaltres estarem millor dins d'Espanya", assegura Mariano Rajoy al diari nord-americà. El rotatiu remarca que Madrid "ha dit que bloquejarà qualsevol referèndum català que no tingui autorització per raons constitucionals".

El text assenyala també que el Parlament de Catalunya està promovent una llei per poder organitzar una consulta i que els comentaris de Rajoy difícilment promouran cap canvi d'actitud.

Mariano Rajoy també assegura al 'Wall Street Journal' que no pot "imaginar" una Catalunya fora de la Unió Europea. "Això seria completament absurd", indica el líder del PP.