L'exdirector de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA) i premi Nobel de la Pau, Mohamed el-Baradei, s´ha ofert a formar un govern de salvació nacional per sortir de la crisi política que travessa Egipte, segons un comunicat del seu equip de campanya electoral.

Després de reunir-se amb coalicions de joves de la revolució, el moviment juvenil 6 d'abril i altres forces polítiques, Al-Baradei ha assenyalat que "si se li demana aquest govern oficialment, ell està disposat a renunciar a ser candidat presidencial", sempre que tingui totals prerrogatives per administrar la transició democràtica.

Al-Baradei figura entre les preferències dels manifestants de la plaça de Tahrir per encapçalar un govern de salvació nacional que rellevi en el poder a la Junta Militar de manera immediata.

El candidat presidencial va posar com a condició per formar part d'aquest gabinet que aquest "representi a totes les forces del país i tingui totals prerrogatives per administrar la fase transitòria, recuperar la seguretat, reactivar l'economia i assolir els objectius de la revolució egípcia".

La disposició de l´exresponsable de l'OIEA a formar part d'aquest hipotètic govern es coneix el mateix dia en què es va reunir amb el mariscal Hussein Tantaui, cap de la Junta Militar que dirigeix el país des de la renúncia del president Hosni Mubàrak el passat 11 de febrer .

Després de la reunió amb Tantaui, El-Baradei va negar en un comunicat que s'hagi arribat a cap acord pel moment i va afegir que prossegueix els seus contactes "amb totes les parts implicades en reactivar la revolució".

Més tard, va compartir amb els joves de la revolució el seu rebuig a la recent designació de Kamal Ganzuri com a primer ministre.

A més, afegeix la nota de premsa, El-Baradei seguirà reunint-se amb moviments polítics i representants dels joves per arribar a un "consens nacional sobre el desitjat govern de salvació nacional".

La crisi política s'ha accentuat a Egipte després que almenys 42 persones morissin en xocs registrats durant l'última setmana entre la policia i milers de manifestants que exigeixen a la Junta Militar que deixi el poder immediatament.