La Lliga Àrab ha aprovat aquest diumenge un paquet de sancions contra Síria - el primer que la Lliga s'aplica a un país de la regió - començant per la congelació dels actius sirians en els països àrabs relacionats amb el president sirià Bashar al-Assad, la ruptura de les relacions amb el Banc Central de Síria, la paralització de les inversions àrabs a Síria, segons ha informat el primer ministre qatarià, Hamad bin Jassim al-Thani.

Aquestes sancions, que s'assabentaran en vigor immediatament, s'han aprovat en la reunió que manté al Caire aquest diumenge el Consell de Ministres de finances dels països àrabs. Al costat del càstig econòmic, ratificat amb els vots de 19 dels 22 països membres, la Lliga també ha emès restriccions de viatge contra alts funcionaris sirians.

La decisió d'imposar mesures sancionadores es produeix en resposta a la violència perpetrada per les forces de seguretat del president Bashar al-Assad contra opositors i població, segons informa la cadena Al-Arabia.

És la primera vegada que la Lliga Àrab imposa sancions econòmiques a un dels seus estats membres, si bé Síria es troba suspesa de les seves activitats com a membre de l'organització.

El primer ministre qatarià ha afirmat que amb aquestes sancions pretenen evitar que es repeteixi el que va passar a Líbia, on la inacció de la Lliga Àrab va derivar en una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per aprovar la intervenció directa de l'OTAN.

"Tot el treball que estem fent és per evitar aquesta interferència", ha assenyalat al-Thani, que a més ha afegit que és necessari per a això que la comunitat internacional vegi que els àrabs són "seriosos".