L'Ajuntament de Girona va aprovar ahir per Junta de Govern Local el projecte de construcció d'una vorera que uneixi els barris de Torre Gironella i de les Pedreres. Les actuacions responen a la demanda veïnal realitzada a través dels pressupostos participats del 2017 i 2018 al barri de Torre Gironella i que havien demanat també els veïns de les Pedreres.

«La proposta presenta una intervenció singular i original que resol de forma atractiva tots els aspectes que demanava l'encàrrec. La solució proposada fa compatible la creació d'un espai urbà de qualitat per a les persones vianants, la circulació de vehicles i el transport urbà, complint amb tots els requisits d'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques», afirma el regidor d'Urbanisme, Lluís Martí.

Les obres consistiran en la construcció d'una vorera al marge esquerre en el sentit ascendent de la pujada de la Torre d'Alfons XII. Així mateix, es preveu l'ampliació de la calçada en alguna corba. També se soterrarà la xarxa d'enllumenat públic i se substituirà la canonada de fibrociment de la xarxa d'aigua potable. A més, s'instal·larà nou mobiliari urbà i s'aplicarà una senyalització adequada. D'aquesta manera es pretén rebaixar la velocitat dels vehicles que hi circulen. El pressupost general de les obres de la vorera és de 314.472,71 euros (IVA Inclòs). La redacció del projecte ha anat a càrrec de l'empresa Tecplan Enginyeria i Urbanisme.

Després del període d'exposició pública, es preveu aprovar definitivament el projecte per Junta de Govern Local. Tot seguit es podran treure a licitació les obres.