Els Mossos d'Esquadra van detenir el 8 de gener dos homes i una dona, d'entre 27 i 53 anys i de Barcelona, com a suposats autors de delictes de furt i estafa bancària a Girona. La víctima estava a dins d'un vehicle al carrer Joan Maragall. Una de les dones va distreure-la i l'home va entrar per la porta del costat oposat i es va endur la bossa de mà. Van fugir en un vehicle conduït per un altre home. Una patrulla va trobar el cotxe al carrer Reggio Emilia, a prop d'un supermercat, amb el conductor esperant, que va dir que esperava uns amics.

Els Mossos van entrar a l'establiment i van localitzar la parella a la línia de caixes pagant dues compres, una amb una targeta i l'altra en efectiu. A la dona li van localitzar nou targetes de crèdit amagades, una de la víctima d'aquell mateix dia i les altres a nom d'una altra dona. En l'escorcoll al cotxe, van trobar un telèfon mòbil nou, un rellotge digital i 278 paquets de tabac, sense factura. A més, van localitzar les ulleres, la cartera i una altra targeta de la víctima.

Els Mossos van indagar i localitzar la botiga on els autors havien comprat el telèfon i el rellotge. El comerç va confirmar que els detinguts havien intentat fer pagaments amb aquestes targetes per valor de més de 5.000 euros. La investigació no està tancada mentre es determina la procedència de les targetes bancàries intervingudes. Els detinguts (dos tenen antecedents per fets semblants), van passar a disposició judicial i van sortir en llibertat provisional a l'espera de judici.