L'Ajuntament de Girona oferirà una quarantena de visites guiades gratuïtes fins al 12 de setembre amb l'objectiu d'atraure visitants de proximitat. Aquesta acció s'emmarca en el pla de mesures de reactivació econòmica COVID-19 enfocades a dinamitzar el sector turístic de la ciutat; si bé es continua treballant en altres accions que es faran públiques més endavant.

«Amb aquesta iniciativa pretenem ajudar el sector del guiatge turístic de la ciutat i a les petites empreses vinculades al mateix, alhora que posem a l'abast dels visitants una atractiva oferta d'activitats que incentivin la visita a Girona», ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, que ha afegit que «el turisme és un important motor econòmic i social, generador d'oportunitats de negoci i llocs de treball a la ciutat i un dels sectors que ha patit de forma més contundent les conseqüències de la crisi sanitària del COVID-19, per això cal anar plantejant accions per potenciar tot allò que oferim».

Les visites, que s'oferiran en català, aniran a càrrec de l'Associació de Guies de Girona i d'empreses de guiatge de la ciutat com GIGSgirona, La Mosca Tours, Girona Explorers i la companyia de teatre La Minúscula. Estan adreçades a diferents públics i presenten temàtiques diverses. Amb l'objectiu de millorar la qualitat turística, algunes de les vistes guiades s'oferiran amb servei d'audiodescripció i interpretació en llengua de signes i estaran adaptades per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb mobilitat reduïda.