Des de la setmana passada, les persones voluntàries de l’AECC-Catalunya contra el Càncer acompanyen a pacients i familiars a través de telèfon i xat. A més, uns 150 voluntaris de tota Espanya atenen presencialment persones amb càncer que necessiten la seva medicació hospitalària, fer la compra o que els portin medicines de les farmàcies. Aquest servei es realitza en coordinació amb els serveis d'oncologia dels hospitals i sota demanda del propi pacient i del seu oncòleg.

En total, són 1.183 voluntaris (12 de la província de Girona) els qui realitzen el servei d'acompanyament a persones amb càncer durant aquesta crisi sanitària amb l'objectiu que cap d'elles pugui sentir-se sola. Per a totes aquelles persones que necessitin acompanyament telefònic per part del voluntariat de la AECC poden posar-se en contacte amb el servei de Infocàncer (900 100 036) o, si prefereixen rebre aquest acompanyament a través del xat, poden enviar un correu electrònic a charlamos@aecc.es.

67 anys d'experiència en la lluita contra el càncer

L’AECC-Catalunya contra el Càncer és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 67 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

Forma part del seu ADN està al costat de les persones, pel que el seu treball s’orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur amb l’impuls de la investigació oncològica.

En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l’AECC aglutina la demanda social d’investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d’investigació científica oncològica de qualitat. A dia d’avui, és l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: a Catalunya, ha invertit 22MEUR en 82 projectes d’investigació.

L’AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d’investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. A Girona, l’AECC està estructurada en 39 delegacions locals, compta amb més de 203 voluntaris, 4.416 socis i 13 professionals.

Durant el 2019, l’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona ha atès 944 persones afectades per al malaltia.