La Mobile Week Girona 2020 girarà al voltant de la tecnologia com a eina d'inclusió social. Les activitats principals tindran lloc els dies 20 i 21 de febrer, amb conferències, taules rodones i tallers al Centre Cultural La Mercè. Però aquest any, per primer cop, la programació s'allarga i abastarà tota aquella setmana, gràcies a la implicació d'entitats i col·legis professionals que han organitzat actes a les seves seus.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va subratllar ahir durant la presentació que després de la prova pilot del 2019 -que va permetre estendre la Mobile Week al territori- ara aquesta «aposta» es consolida. «És una realitat: tots estem cridats a transformar la nostra societat a través de la tecnologia i la sostenibilitat», va ressaltar.

El lema que guia aquesta Mobile Week és Tecnologia per a la ciutadania. I per això, els dies 20 i 21 de febrer, els actes que s'han programat a La Mercè posaran damunt la taula el paper que juguen les noves tecnologies com a eina d'inclusió social.

L'expert en estàndards W3C i govern obert i coordinador de l'Oficina Espanyola del World Wide Web Consortium, Chus García, pronunciarà la conferència inaugural. Tot seguit, tindrà lloc un espai de debat sobre els estereotips de gènere en les professions anomenades STEM (acrònim en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). I després, una taula sobre les professions.