Els Mossos d'Esquadra han detingut dues dones a Girona per comprar un cotxe i una moto amb DNI robats.

Els agents també sospiten que les arrestades també haurien fet altres compres finançades fent-se passar per altres persones.

Les detingudes són dues dones de 40 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Girona. Estan acusades de ser les presumptes autores dels següents delictes: apropiació indeguda, estafa

Els fets es remunten a mitjans del mes de maig d'enguany quan una dona va denunciar la pèrdua del seu Document Nacional d'Identitat (DNI) a Girona. Al mes d'octubre aquesta persona va començar a rebre trucades informant-la que tenia un crèdit pendent per la compra d'un turisme.

Dos casos en poc temps

Es dóna la circumstància que els Mossos de la unitat d'investigació de Girona ja estaven estudiant un cas similar denunciat a finals del mes d'agost, on una dona assegurava que algú li havia sostret el seu DNI i l'estava utilitzant per fer diverses compres finançades, entre elles una motocicleta.

Els agents van descobrir que amb el DNI extraviat, a finals del mes de maig, dues dones havien anat a un concessionari de cotxes i, després de falsificar una nòmina i altres documents, havien sol·licitat un crèdit per tal de finançar un vehicle.

També a finals de maig, les dues dones van anar a un concessionari de motocicletes i van finançar la compra d'una motocicleta aportant un segon DNI sostret.

Els mossos també van saber que havien obert comptes bancaris fraudulents a nom de les víctimes. Després d'estudiar diversos documents, els agents van descobrir les veritables identitats de les dues dones.

Finalment el dia 16 de desembre van localitzar i detenir una de les dones a Girona. L'endemà, dia 17, van detenir la segona autora.

Les detingudes, amb antecedents per fets similars, va passar el dia 18 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual les va deixar en llibertat amb càrrecs.