La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir a porta tancada un home reincident acusat d'abusar sexualment d'una nena de sis anys a Girona fa dos anys. La fiscalia li demana sis anys de presó per un delicte d'abús sexual amb agreujant de reincidència, ja que el 2011 ja va ser condemnat a sis anys per violar una noia de setze anys durant les Fires de Girona el 2009.

A més, l'acusat està en presó preventiva des d'aquest juliol per agredir sexualment a una altra una menor, en aquest cas una nena de 13 anys del barri de Santa Eugènia el matí del dia de Sant Joan.

Els fets jutjats ahir es remunten al matí del 20 d'agost del 2017 al carrer Orient de Girona. Segons el relat de la fiscalia, l'acusat es va creuar amb la nena, que anava acompanyada del seu germà i la seva àvia, i es va asseure prop seu i va establir una conversa amb l'àvia «per guanyar-se la seva confiança». Afegeix que «l'acusat va aprofitar un moment de distracció de la dona per tocar-li el cul a la menor», mogut per «l'ànim de satisfer els seus desitjos libidinosos». Llavors l'acusat va seguir la víctima fins a un supermercat del carrer Orient, on va repetir el tocament a les natges mentre l'àvia comprava. També «la va abraçar per darrere i li va fer petons a l'altura del coll», concreta el fiscal.

Per aquests fets l'acusació demana sis anys per l'acusat i també sol·licita una inhabilitació per treballar amb menors durant nou anys i una indemnització a la víctima de 4.000 euros. Per la seva banda, la defensa vol l'absolució. Durant l'última part del judici, l'única que es va fer a porta oberta, la defensa va demanar la nul·litat de la principal prova de càrrec en considerar que ha estat obtinguda de forma il·lícita. Es tracta d'un vídeo enregistrat a l'interior del supermercat on es poden veure els fets però del qual no s'ha pogut concretar l'origen. El lletrat de la defensa va justificar la petició al·legant que ha tingut coneixement durant la vista de la manca de propietari del vídeo, a qui inicialment s'atribuïa a un agent dels Mossos d'Esquadra. «La persona que l'ha enregistrat no existeix a efectes d'aquest procediment», va criticar.

Sobre aquest aspecte, l'acusat va afirmar que la nena que apareix a les imatges és la seva filla, per la qual cosa la defensa va demanar la seva presència a la sala. Es tracta d'un pressupòsit que la fiscalia va negar en haver-hi una «coincidència tant pel que fa al relat de la víctima i de l'àvia com del vídeo, on s'evidencia l'ànim lasciu dels tocaments». Tampoc hi va coincidir el pare de la víctima, qui va reconèixer la nena a les imatges.

D'altra banda, la defensa va considerar que l'exploració feta a la nena va concloure amb un relat suggestionat i dirigit, i que es va evidenciar durant la vista amb una declaració contradictòria que «no coincideix amb el que es mostra al vídeo», va concloure.

Per això, va demanar que la seva declaració no tingui validesa processal, i l'absolució davant la "manca de proves clares" que relacionen les imatges "il·lícites"amb l'acusat. El processat va manifestar la seva innocència al final de la vista, que ha quedat vista per a sentència.