«Volem tornar al lloc d'origen», afirmava en Joan Marqués de Productes de Menorca. Molts dels paradistes ubicats enguany a l'esplanada de La Copa van criticar ahir la nova ubicació i explicaven que les vendes els havien anat millor l'any passat quan es trobaven més a prop del centre de Girona.

Aquestes Fires de Sant Narcís, l'esplanada de La Copa acull les 134 parades d'artesania i d'alimentació que abans es trobaven a la plaça Vicens Vives (darrere dels jutjats), a la plaça Independència i al carrer Ramon Folch. L'Ajuntament va decidir fer aquest canvi en veure que moltes de les concentracions independentistes es produïen al voltant dels jutjats. A més, d'aquesta forma s'emplenava l'esplanada de La Copa després de la suspensió de les barraques i els concerts.

Un canvi, però, que no ha agradat als paradistes. El menorquí Joan Marqués explicava que molta gent no sabia que la fira d'alimentació se celebrava a La Copa i que això els ha perjudicat en les vendes. En la mateixa línia, en Fernando Verdes, de Panaderia Gallega, mostrava el seu descontentament amb el canvi d'ubicació. Afirmava que el nou lloc és un «desastre» perquè quan plou tot s'inunda de fang i la pols malmet els productes. «Hi havia més moviment de gent als jutjats», afegia. D'altra banda, des de la parada la Gata Maula celebraven el canvi d'ubicació perquè «hi ha més gent». Tot i això, confessaven que quan plou és complicat passejar per la fira i que la parada queda ben bruta de fang.