La gossa Lola de la Policia Municipal de Girona va detectar 36 embolcalls d'haixix que portava una passatgera que anava cap a Marsella. Els fets van ocorrer el dimecres el matí quan els agents van detenir a la presumpta autora per un delicte contra la salut pública. Es tracta de Waltraud Elisabeth S. de 59 anys.

En el decurs d'una patrulla rutinària, dos agents no uniformats, un d'ells el guia caní de la Policia Municipal acompanyat de la gossa Lola, van inspeccionar un autobús que feia la línia de Barcelona a Marsella. En un primer moment, el guia va portar l'animal cap a la bodega del vehicle per tal de fer un control a l'equipatge. Malgrat les directrius del policia, la Lola insistia a pujar al bus, motiu pel qual es va abandonar la inspecció inicial i van pujar a l'interior de l'autocar.

L'actitud de la gossa se centrava a marcar una motxilla que duia una passatgera. Davant aquesta insistència, els agents van demanar a la dona que obrís l'equipatge, moment en què es van posar al descobert els 36 embolcalls d'haixix. Així mateix se li van localitzar al voltant de 3.000 euros en bitllets de 100 i 820 dirhams.