La coordinació veïnal va facilitar ahir al migdia la detenció d'un home que hauria intentat robar en una farmàcia del barri gironí de Sant Narcís. La clau va ser el grup de Whattsapp de la taula de seguretat que compateixen representants veïnals i agents de la policia municipal.

Els fets es van iniciar a les 12.42 hores del migdia, quan un representant veïnal posava en alerta al grup de Whatsapp de seguretat la presència d'un individu sospitós al davant d'una farmàcia situada al xamfrà entre l'avinguda Sant Narcís i el carrer Oviedo, al mateix temps que des d'aquesta farmàcia també s'advertia de l'actitud d'aquest home. Pràcticament al mateix temps, des d'una altra farmàcia, de l'avinguda Sant Narcís, s'alertava que feia uns segons havia entrat un home amb un ganivet amb la intenció de robar. L'individu va acabar marxant quan una dependenta va fer l'acció de trucar la policia.

Amb la descripció de la persona que es tapava la cara amb un casc, agents de paisà van circular per la zona i ràpidament van detectar l'home, al carrer Riu Güell. En veure's atrapat, va amargar l'arma blanca a sota d'un contenidor, però els agents la van localitzar i el van detenir acusat de l'intent de robatori. Eren les 12.58 hores, setze minuts després de l'avís per Whatsapp, segons va explicar a aquest diari el regidor de Seguretat, Eduard Berloso.

En aquests grups de Whatsapp, els representants veïnals autoritzats difonen informacions vinculades a temes escrictament lligats a la seguretat del barri per avisar la policia. Ho fan a partir de les alertes d'altres residents del veïnat. Els números de telèfon per contactar amb els representants del barri es van difondre amb cartells als portals dels edificis de cada veïnat. En aquest cas, algú va avisar un membre autoritzat del grup de Whatsapp i aquest ho va difondre per tal que la policia pugués actuar amb diligència.

Més intents

D'altra banda, veïns del carrer Mare de Déu del Remei de Sant Narcís van denunciar un intent d'entrada en un edifici fent destrosses a la porta, al mateix temps que, al carrer Santa Eugènia, uns lladres haurien intentat entrar en algun garatge.