L'Ajuntament de Girona eliminarà l'aparcament d'autobusos turístics del passeig José Canalejas i del carrer Berenguer Carnicer per convertir l'espai en un estacionament de vehicles per als veïns del Barri Vell. Amb aquesta mesura, el consistori pretén descongestionar l'entrada del nucli antic per l'església de Sant Feliu oferint als visitants altres vies d'accés al barri.

A partir de l'1 de març, els autobusos hauran d'aparcar a Fontajau, de forma gratuïta, o a l'estació d'autobusos, que tindrà un cost de 5,45 euros per dia i vehicle. «Amb aquesta mesura eliminem la congestió turística a Canalejas i atraiem els visitants a l'eix comercial de la ciutat», va explicar ahir l'alcaldessa Marta Madrenas, en roda de premsa.

De 3/4 de 6 de la matinada fins a les 11 de la nit, els autobusos turístics tindran 10 minuts per descarregar i carregar la gent a les andanes 25, 26 i 27 de l'estació de Girona. Per fer-ho possible, «s'ha arribat a un acord amb l'empresa que gestiona l'estació», va explicar la regidora de Turisme, Glòria Plana. Finalitzat el servei, el vehicle haurà d'anar a aparcar al pàrquing del pavelló de Fontajau. Punt on també es podrà desencotxar, en aquest cas de forma gratuïta. Davant d'aquests canvis, l'Ajuntament incorporarà dos agents perquè informin sobre les dues noves ubicacions.

L'equip de govern va destacar que aquesta actuació beneficia els equipaments turístics (hotels, restaurants i botigues) que es troben més enllà de la plaça Catalunya, ja que els turistes que baixin a l'estació hauran de passar per l'Eixample per anar cap al Barri Vell. D'altra banda, també hi sortirà guanyant el barri de Fontajau, sobretot l'eix comercial de la Rambla Xavier Cugat.

Vint-i-nou places per als veïns

Aquests nous punts pels busos turístics permetran alliberar els carrers Canalejas i Carnicer, on actualment aparcaven uns 20 autobusos diaris de mitjana. En aquest espai es crearan 40 places d'aparcament per a vehicles. Concretament, 29 llocs estaran destinats als veïns del Barri Vell que tenen el distintiu. «Aquestes persones tenen moltes dificultats per aparcar», va recordar el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà. Per altra banda, al carrer Berenguer Carnicer hi haurà 3 places reservades a persones amb mobilitat reduïda i 4 al CAP de Santa Clara. També hi haurà 3 parades d'autobusos i 4 punts de càrrega i descàrrega.