L'ús de la Girocleta continua batent rècords. En deu mesos, el servei ha superat el nombre de viatges que es van fer durant tot el 2017 i ja s'ha recaptat el mateix que l'any passat. Concretament, del gener a l'octubre d'aquest 2018 s'han fet més de 384.536 viatges, xifra total que es va assolir l'any passat. «Aquest curs arribarem gairebé als 500.000 viatges anuals», apunta el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Joan Alcalà.

Un any més, l'octubre ha estat un dels mesos en què les girocletes han circulat més pels carrers de Girona. Exactament, s'han realitzat 51.224 viatges, la xifra més alta aconseguida en un mes. De mitjana, es realitzen diàriament 2.400 viatges i el dia que més s'ha utilitzat la Girocleta des que es va posar en funcionament el servei va ser el 26 d'octubre del 2018, el primer dia de les Fires de Sant Narcís, en què es van fer un total de 2.496 trajectes.

El regidor es mostra satisfet amb les xifres assolides d'un projecte que va néixer el 2009 amb 9 estacions i ara en té 20. L'últim punt a posar-se en funcionament va ser l'estació de Sant Ponç, el passat mes de maig. «Aquest punt ha tingut molta acceptació perquè dona servei a l'Hospital Josep Trueta, al barri de Sant Ponç i a les instal·lacions esportives del GEiEG», explica Alcalà.

El servei de lloguer de bicicletes també ha guanyat més usuaris, tancant el passat mes d'octubre amb 3.316 persones. «A través d'una enquesta, hem copsat que molta gent que es dona de baixa del servei ho fa perquè han optat per comprar-se una bicicleta pròpia. Això és molt important perquè vol dir que la gent confia amb la xarxa de carril bicis de la ciutat», apunta Alcalà.

Enguany, també s'han reforçat algunes bicicletes amb rodes massisses per millorar la seva resistència.