14 de abril de 2018
14.04.2018

El Consell de Ministres rebutja una obra crucial a la incineradora

"És una conseqüència del 155" es queixa Eduard Berloso. Ara els treballs s'hauran d'incloure en una segona fase i provocarà retards

14.04.2018 | 06:30
Berloso, al centre, el dia que explicava les obres de millora.

L'Ajuntament de Girona ha decidit renunciar, de moment, a  tirar endavant unes obres de més d'un milió d'euros que s'havien de fer a la incineradora de Campdorà perquè el Consell de Ministres no ha donat el vistiplau al finançament que el consistori havia pactat amb la Generalitat fa mesos.

El vicealcalde i tinent d'alcaldia de sostenibilitat, Eduard Berloso, ha assegurat que "és una conseqüència de l'article 155". Els diners estaven compromesos des de fa mesos amb l'Agència Catalana de Residus però com que ara totes les actuacions i projectes han de rebre el vistiplau del govern central, s'ha topat amb la negativa.

En no tenir aquests diners, el consistori gironí ha decidit aturar la licitació dels treballs que incloïen el subministrament i la instal·lació de dos ponts grua i d'una compactadora de residus a més de la redacció projecte i l'execució de l'ampliació de la nau del fossat dels residus a la planta de valorització energètica.

Aquests treballs eren el tram finals de la primera fase d'obres de modernització de la planta, que té un cost global de més de sis milions d'euros.La segona fase tindrà un cost de més de vint milions. Amb tot plegat, les obres havien de durar uns dos anys i això fa que durant aquest temps les deixalles es portin a Vacarisses. Aquest trasllat diari suposa un incrmenet de costos que l'Ajuntament repercuteix augmentant la taxa d'escombraries un 7% a les llars. Amb aquest contratemps, no es descarta que afecti la durada de l'augment d'aquesta taxa.

Els treballs afectats s'havien tret de la primera fase amb l´objectiu de fer-los entre fases, per evitar deixar aturades les obres de la incineradora entre les dues etapes. Com que no es feien el 2017 sinó el 2018 s´havia traslladat també la subvenció amb una pròrroga, ara aturada.

La idea de l'Ajuntament és incloure aquestes actuacions paralitzades a la segona fase. Per tant, aquest segon tram de treballs ja no valdran els vint milions previstos sinó que s´hi haurà d´afegir  tot el que ara ha quedat pendent. Caldrà, de nou el vistiplau de l'Agència de Residus i del Consell de Ministres si l'article 155 segueix en vigor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook