22 de juny de 2017
22.06.2017
40 Años
40 Años

Ocupacions hoteleres fins al 90% a les comarques gironines al juliol

La Federació d'Hostaleria destaca que s'estan recuperant mercats estrangers com l'alemany, l'holandès i el belga

22.06.2017 | 12:00
La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, destaca que les xifres de la previsió d'ocupació del mes de juliol, són les següents: 
 
Dades previsió ocupació hotelera 
Com és habitual, l'ocupació hotelera del mes de juliol a les comarques de Girona serà superior durant la segona quinzena. En aquest sentit, pel que fa a la primera quinzena a les comarques del litoral gironí, l'ocupació oscil·larà entre el 70% i el 75% a l'Alt Empordà, el 75% i el 80% a la Costa Brava Centre i del 80% i 85% a la Costa Brava Sud. A Girona ciutat i rodalies es preveu una ocupació del 70% i 75% durant la primera quinzena. A les zones d'interior del 50% al 55% a la Garrotxa i a la Selva Interior, i del 40% al 45% a les zones de muntanya del Ripollès i la Cerdanya. Carrer Montnegre, 48-50 baixos – 17006 Girona – Tel.: 972 22 43 44 – Fax: 972 20 45 49 – Web: www.gihostaleria.org 2 Respecte a la segona quinzena, es preveu una ocupació d'un 5% més que a la primera quinzena a totes les comarques de Girona.
 
Perfil del turista i mitjana d'estades
En general, el perfil de turista seran parelles de mitjana edat i famílies principalment catalanes provinents de la ciutat de Barcelona i rodalies. Seguit d'aquest visitant, arribaran majoritàriament turistes de nacionalitat francesa, i per
ordre de nombre: britànics, de la resta de l'Estat Espanyol, holandesos, belgues, russos i alemanys. En aquest sentit, cal dir que s'estan tornant a recuperar mercats estrangers com els alemanys, holandesos i belgues, que durant els darrers anys havien deixat de visitar les comarques de Girona perquè viatjaven a altres països competidors, com
Tunísia, Egipte i Turquia, que actualment estan en guerra.
 
A nivell global de la província de Girona, la mitjana d'estades oscil·la entre 3 i 4 dies, tot i que si es separa per zones, a la ciutat de Girona i a les seves rodalies, a les zones d'interior i de muntanya, la mitjana es troba entre 1 i 2 dies, i en canvi a les zones costaneres entre 4 i 5 dies.
 
Observacions
El 40% dels visitants que es preveu que arribin a la província de Girona han contractat el seu viatge a través de touroperadors, respecte un 60% que ho han fet de forma directa via telèfon, correu electrònic, internet, etc. Comparativament, es preveu que el mes de juliol d'enguany a nivell de dades d'ocupació sigui semblant a l'any 2016. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema