20 de desembre de 2016
20.12.2016
40 Años
40 Años

Una associació gironina envia un contenidor amb més de 500 caixes plenes de roba i material escolar a Síria

Està previst que l'ajuda arribi a principis d'any a Turquia i des d'allà una ONG local la distribuirà a diverses ciutats

20.12.2016 | 06:30
El president d´ASPS, Nachaat Waez, posant en ordre tot el material que enviaran a Síria

L'Associació Solidària amb el Poble Sirià (ASPS) enviarà aquest dijous un contenidor amb més de 500 caixes plenes de roba i material escolar a Síria. Si tot va com s'espera, a principis d'any el vaixell que transporta la mercaderia arribarà a Turquia. Allà serà una ONG local, que està en contacte amb aquesta entitat gironina, qui s'encarregarà de distribuir l'ajuda. El president de l'associació, Nachaat Waez, explica que aquest és el segon contenidor que envien però en destaca la qualitat del material. "Hi ha moltes mantes, roba d'abric i gairebé tot està per estrenar", ha destacat. Waez ha agraït "l'enorme solidaritat dels gironins que s'han bolcat" a donar roba, així com altres entitats privades que també han col·laborat.
Dins d'un dels locals de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt s'acumulen més de 500 caixes d'ajuda humanitària, que una entitat gironina enviarà a Síria aquest dijous. Es tracta del segon contenidor que l'Associació Solidària amb el Poble Sirià porta cap aquest país de l'Orient Mitjà. El seu president, Nachaat Waez, diu que la previsió és que l'ajuda vagi als llocs més afectats per la guerra.

El material el recollirà un camió dijous a la tarda i el portarà a Barcelona dins un contenidor que després carregaran en un vaixell. El bot s'espera que arribi al port de Mersyn (Turquia) a principis d'any. Un cop allà una entitat que treballa a la zona carregarà el material en camions turcs que creuaran la frontera amb Síria. "La idea és que l'ajuda arribi als campaments que hi ha a les afores de les ciutats del nord del país, especialment Alep i Homs i a les seves escoles", explica Waez.

El president de l'associació s'ha mostrat sorprès per la solidaritat mostrada pels gironins. "Sort que no vam fer més difusió que el nostre Facebook, sinó hauríem omplert tot el local", ha ironitzat. El 90% del que s'ha recol·lectat és bàsicament roba, tot i que també hi ha força material escolar. Waez explica que estan en contacte amb una entitat de Barcelona i es reparteixen els enviaments. "Ells porten medicaments i nosaltres ens centrem en roba i altres coses del dia a dia", remarca.

Implicació d'altres entitats

El president d'ASPS ha posat en valor el fet que més enllà dels particulars han rebut el suport de moltes entitats i fins i tot clubs esportius. "L'equip del Sarrià de Ter de futbol ens ha donat 500 samarretes, estem molt agraïts", comenta Waez. Amb ASPS també hi ha col·laborat una ONG gironina amb projectes arreu del món; Nou Sòl. Aquesta entitat ha recollit una quinzena de sacs plens de roba que s'afegiran al mig miler de caixes.

Waez ha posat de relleu també l'aportació desinteressada de particulars. "Ens contactaven a través de les xarxes socials per portar-nos roba. Ens hem vist desbordats", comenta. Amb tot, el president de l'entitat lamenta que no puguin enviar més contenidors. "Material en tenim de sobres, el problema és que ens costa 1.500 euros cada contenidor i costa finançar-lo", ha reblat.

En aquest sentit, l'associació participa en diversos actes per tal de reunir diners i així mantenir l'entitat activa. "Hem estat a les festes de Salt amb una barraca, fem actes i organitzem xerrades. Entre això i les donacions paguem els costos.", ha conclòs.


Primer pla d'un membre de l'Associació Nou Sòl amb diversos sacs plens de roba i coixins aquest divendres 16 de desembre de 2016


Col·laboració per rebre refugiats

Waez ha explicat que estan en permanent contacte amb els responsables policials i polítics a l'hora de rebre refugiats, així com amb Creu Roja i totes les entitats que col·laboren. "Nosaltres podem acollir a part dels que vinguin i donar suport en el que calgui", diu Waez, que, però, lamenta les dificultats que posa l'Estat perquè entrin més refugiats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema