15 de desembre de 2016
15.12.2016

La reforma del Molí per acollir oficines costarà 1,4 milions de euros

L'Ajuntament calcula que els serveis municipals de recaptació, multes i gestió tributària s'hi podran traslladar a mitjan any 2018 ?S'obrirà un nou accés principal pel carrer de Santa Clara

15.12.2016 | 06:30
La central hidroelèctrica del Molí, al carrer Santa Clara, acollirà oficines municipals.

L'Ajuntament de Girona ja ha aprovat el projecte de reforma de l'antiga central hidroelèctrica del Molí, entre els carrers Santa Clara i Perill, per convertir-la en oficines municipals dedicades a la recaptació, multes i gestió tributària. El pressupost del projecte ascendeix a 1.427.876,84 euros i preveu que es faci una nova entrada principal pel carrer Santa Clara. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, calcula que podrà estar en funcionament a mitjan any 2018. El govern vol licitar-ho en els propers mesos i creu que les obres duraran un any.

La junta de govern ja ha aprovat el projecte bàsic i executiu per dur a terme l'obra. A la planta baixa hi haurà dos accessos diferents: el principal, per Santa Clara, servirà per anar a les dependències municipals, tot donant accés a unes escales i ascensor. Al carrer del Perill, en canvi, hi haurà l'entrada secundària, que permetrà arribar a la central hidroelèctrica, que eventualment es podrà visitar.

A l'entresòl hi haurà oficines municipals, amb la possibilitat que siguin d'atenció al públic o bé per a ús intern per als treballadors. Es tracta d'una sala des d'on es veu la séquia Monar, i que es podrà dividir en tres despatxos diferents si es creu necessari. A més, hi haurà una zona de despatxos i una cuina-menjador per als treballadors.

La primera planta estarà dedicada a l'atenció a públic i hi haurà també una zona d'oficines. En principi serà un espai diàfan sense compartimentacions, però si cal es podrà dividir en despatxos més petits. A la façana de la sèquia Monar hi haurà, a més, tres despatxos independents.

Finalment, la segona planta tindrà la mateixa forma que la primera, però en aquest cas no estarà oberta al públic. Igual que la primera, es planteja com una gran sala diàfana d'oficines, però també amb una zona de despatxos individuals. Finalment, a la planta de sotacoberta s'instal·laran les màquines de clima de tot l'edifici i hi haurà una porta per accedir al terrat.

L'edifici va ser construït l'any 1901 i reformat per a habitatges el 1969. Pel nivell subterrani hi passa la séquia Monar, que prové de les hortes de Santa Eugènia i es converteix en afluent de l'Onyar. És per això que l'immoble acull una central hidroelèctrica, les turbines de la qual encara estan en funcionament. El projecte de reforma, en aquest sentit, vol mantenir les seves característiques industrials, per tal de preservar així el seu valor històric i arquitectònic.

Inicialment, l'Ajuntament volia ubicar a la central del Molí un centre per a la gent gran. De fet, el 8 de gener d'aquest mateix any va adjudicar les obres per a rehabilitar l'edifici i convertir-lo en aquest espai de gent gran per 874.357,53 euros. Estava previst que els treballs haguessin d'estar enllestits en sis mesos, però al cap de només un mes l'empresa -Actia Iniciativas SL- va abandonar els treballs adduint que passava una forta crisi econòmica. Llavors, l'Ajuntament va decidir repensar-se el futur del Molí i va decidir que situaria el centre de gent gran en un altre espai -a la plaça Jordi de Sant Jordi- i que en canvi destinaria l'edifici del Molí a oficines municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema