14 de desembre de 2016
14.12.2016
40 Años
40 Años

Aproven el reglament que deixarà preguntar als veïns al ple i proposar consultes

Es permetrà a les regidores embarassades i als regidors de baixa o malalts participar per videoconferència a les sessions

14.12.2016 | 06:30

Tota l´oposició de l´Ajuntament de Girona es va abstenir ahir en la votació del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) que servirà per regular l´organització i el funcionament dels òrgans que integren l´organització municipal, com ara els plens. Els grups van valorar positivament fets com que es permetrà a les regidores embarassades i als regidors de baixa o malalts participar per videoconferència a les sessions. Girona és el primer consistori català que ho aprova.

També es va aplaudir que es potenciï la participació ciutadana i les entitats i que es facilitin possibles consultes populars. No obstant, ERC-MES i la CUP, van reclamar que es creïn els consells de barri. Els cupaires, que s´han reunit amb l´equip de govern en moltes ocasions per al nou ROM també voldrien plens itinerants. Lluc Salellas (CUP) va demanar també el compromís de fer canvis al reglament de participança i que els precs que podran fer els veïns al ple, no els hagi de llegir l´alcaldessa. Per la seva part, Maria Mercè Roca (ERC) van lamentar que hagi desaparegurt del text el fet d´exposar que el «català és la llengua pròpia de l´Ajuntament». També va lcriticar que les entitats per poder participar al ple, hagin de demanar-ho amb un mes d´antel·lació, que al seu parer és massa.

Concepció Veray (PP) va dir que volia estudiar alguns apunts que no convencen la seva formació i va criticar que les poques restriccions fan durar els plens en excés quan precisament s´està parlant de reforma horària i de conciliació laboral i familiar. I va preguntar si els veïns haurà de fer les preguntes a la una de la matinada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema