El cuiner de l'hotel restaurant La Plaça de Madremanya, Vicenç Fajardo, ha estat seleccionat com un dels cinc candidats que optarà al premi Cuiner de l'Any 2015, que atorgarà el Fòrum Gastronòmic de Girona el proper 15 de novembre. També ha estat escollit Víctor Gómez, del VidrA (Sant Feliu de Guíxols), natural d'Igualada. Tot i que els finalistes han estat triats per un jurat professional, l'elecció final del guanyador es farà a través d'una votació popular.

Els candidats són Ana Merino, del Montbar (Barcelona), Diego Alías, de Ca l'Amador (Josa de Cadí), Pieter Truyts, del Brots (Poboleda), Vicenç Fajardo, de La Plaça (Madremanya) i Víctor Gómez, del VidrA (Sant Feliu de Guíxols). Totes les opcions van acompanyades d'un vídeo de presentació on exhibeixen l'elaboració d'una de les seves receptes. Entre els usuaris que participin en la votació se sortejaran cinc àpats als cinc restaurants de cadascun dels restaurants finalistes.

Fajardo va néixer l'any 1978 a Girona però va créixer a Austràlia. Va tornar a la seva ciutat natal per estudiar a l'Escola d'Hostaleria, i va aprendre a les cuines de Can Pipes i l'Arcs de Monells. El xef defensa una cuina «essencial i sense artificis, sense emmarscarar el producte amb la tècnica».

D'altra banda, el VidrA de Víctor Gómez defensa una cuina molt local i mediterrània i que a la vegada està oberta a tot el món. Gómez està al capdavant del projecte acompanyat per Adrià Bou.