Diuen que a Girona ens ha tocat una espècie de loteria i que s'hi rodaran algunes escenes de "Juego de Tronos", una sèrie d'èxit inspirada -fins ara- en un llibre de George R.R. Martin. Curiosament l'episodi inicial portava per títol "Winter is coming", o sigui: "L'hivern s'acosta" i es va estrenar ara fa just quatre anys, la primavera de 2011, quan CiU va guanyar per primera vegada les eleccions municipals a la ciutat de Girona després de tres dècades de governs socialistes.

Fa quatre anys el PSC va perdre l'alcaldia de Girona i ja no la tornarà a recuperar, ara es fa més evident que mai. Cap de nosaltres tornarà a veure una majoria suficient del PSC per poder governar de nou aquesta ciutat, perquè el PSC, tal com el coneixíem ja ha deixat d'existir del tot. La mort d'aquest partit, o del que en podríem dir la seva ànima, ha estat lenta, però després de la llarga agonia li ha arribat la fi.

S'ha de reconèixer que la candidata del PSC a Girona ha fet una bona campanya i el partit, des de Madrid, ha fornit fons suficients per pagar cartells i abundosos anuncis als mitjans locals, Girona és una capital de província i això sempre compta a ulls del Sánchez de torn, i s'ha anat a buscar el suport als barris on se suposava que encara hi ha algú disposat a votar la franquícia del PSOE. Però no hi ha res a fer, en aquests quatre anys s'ha perdut gairebé un 10% dels vots i si ens remuntem a fa vuit anys la comparació encara és més dolorosa perquè pel camí han quedat més de la meitat dels electors.

Alguns s'arraparan a la lleu escalfor que encara donen les darreres brases entre les cendres, d'algun resultat aquí i allà, però no hi ha més. Ara que potser començaran a desembarcar a la ciutat els actors reals de la sèrie, el joc de trons del PSC s'ha acabat i pels llargs passadissos del seu castell es farà evident que només s'hi passegen els fantasmes, que escolten, entre la boira, el murmuri del vent que repeteix: "Prepareu-vos, l'hivern s'acosta".