Una assemblea de les plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) catalanes celebrada el 21 de juny a Sant Pere de Ribes va servir per aprovar, entre altres qüestions, el seu "suport a la PAH Gironès" com a única Plataforma d'Afectats per la Hipoteca reconeguda per actuar dins la comarca del Gironès" un fet que inclou la capital i les altres poblacions de la comarca com ara Salt.

D'aquesta manera, les PAH volen reiterar "un cop més" que les PAH de Catalunya "no reconeixem a l'antiga PAH Girona o PAH girona- Salt com a membre/interlocutora de l'assemblea de PAH catalanes", segons un comunicat. El mateix document afegeix que "Marta Afuera en fou expulsada i que no participa a la PAH ni n'és membre".

Amb aquest comunicat es manté el litigi entre les PAH catalanes (on d'àmbit gironí hi ha les entitats d'Arbúcies, Blanes, Caldes de Malavella, la Bisbal de l'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners) i la PAH Girona-Salt. Dins l'àmbit català s'assegura que les accions que tiri endavant aquesta associació no tenen l'aval de la resta de plataformes. No obstant això, les accions de l'entitat que encapçala Marta Afuera continuen i ahir mateix van anunciar que havien aturat un desnonament a Salt i avui es mobilitzaran per aturar-ne un altre.

Afuera va ser desautoritzada el mes d'abril després d'una assemblea a Canovelles. Les PAH, en un comunicat van assenyalar que "des del mes d'octubre del 2013, desatenia "reiteradament" i actuava en contra els acords i decisions preses des de l'Assemblea de PAH catalanes" i que havia "emprès accions que han perjudicat el moviment i les persones afectades". En un comunicat posterior, la PAH Girona- Salt, va afirmar que Afuera s'havia desvinculat de la coordinació de l'entitat local per motius personals. Poc després Afuera va reaparèixer i ha actuat com a portaveu dels activistes en molts casos. Per exemple, en l'ocupació d'un segon solar a Salt per deixar lliure un terreny, on s'havien instal·lat després de ser desallotjats d'un bloc de pisos, perquè acollirà un centre educatiu.