Més de 60 botigues de l'eix comercial de Girona competiran en el concurs Millor Aparador Gastronòmic, que se celebrarà en el marc del Fòrum Gastronòmic de la ciutat. Els aparadors decorats es podran veure a partir de la setmana que ve i fins a finals de febrer.

La iniciativa va sorgir de l'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, i enguany arriba ja a la seva cinquena edició. L'objctiu de la campanya, que compta amb el suport del Fòrum Gastronòmic, la cooperativa d'olis i Vins Empordàlia, Mercagirona i l'Ajuntament, és promocionar el comerç de la ciutat tot vinculant el consum saludable del producte de la terrra i l'esdeveniment gastronòmic.

Les botigues que presentin les propostes més originals i atractives, prenent sempre la gastronomia com a punt de partida, seran les guanyadores. El jurat qualificador, integrat per representants de les organitzacions que hi participen, donarà a conèixer el veredicte durant l'acte de lliurament dels premis, que se celebrarà el diumenge 24 de febrer a la una del migdia.

La cerimònia tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona, on s'estarà celebrant el Fòrum gastronòmic, i estarà presidit per l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.