Firarebaixa va obrir ahir les seves portes amb una jornada que, a tenor dels participants, va ser més "fluixa" que altres anys. Tot i això, els expositors confien que el nivell de vendes remunti una mica de cara al cap de setmana. Un total de 114 botigues vendran els seus productes rebaixats al Palau Firal fins el proper diumenge.

"De moment va un pèl lent, però no es pot dir que vagi del tot malament", explicava Santi Garcia Agell, de Santi Les Oportunitats. "Nosaltres venem roba d'home i ells solen venir més durant els caps de setmana", va afegir. També confiava en el cap de setmana David Nogué, de la botiga de complements Mickey Montse: "Pels establiments de sabata i roba, el primer dia és el fort, però per a nosaltres, que venem complements que no són de primera necessitat, el cap de setmana ens sol anar més bé", va assenyalar. De tota manera, Nogué va admetre sentir cert "respecte" davant de l'actual conjuntura econòmica: "Fa por el risc que comporta haver de venir, fer tot el moviment de material i treballadors... Però venim amb il·lusió, i si venem menys que altres anys, doncs bé, però esperem vendre alguna cosa, perquè aquest mes costa molt i s'han de fer promocions importants".

Menys optimista es mostrava Magda Gisbert, de la botiga banyolina Comalat Home. "Això està força més fluix que els altres anys, i no tinc garies esperances que això remunti", va explicar. Ja fa uns set anys que el seu establiment participa a Firarebaixa i, segons assenyala, els va bé perquè els permet agafar nous clients de fora de l'àmbit de Banyoles. Enguany, però, les perspectives no són massa bones: "Es veu força menys gent que l'any passat, i això que el primer dia sol ser l'indicatiu de com anirà la resta", va assenyalar. Una opinió molt similar va expressar la responsable d'una botiga de llenceria: "El meu article és l'últim que es compra; la gent es vesteix primer per fora i després per dins. Les expectatives no són gaire bones", va assegurar.

Pel que fa als compradors, malgrat que la crisi els ha obligat a mirar-se dues vegades els preus, Firarebaixa continua demostrant una gran capacitat d'atracció. Teresa Campeny, Dolors Pujol i Carmen Lanza, per exemple, van venir expressament, com cada any, des de Sant Celoni i Santa Maria Palautordera: "Venim a veure què trobem, no portem cap idea, i de moment ens emportem roba", van indicar. De forma similar, les germanes Amalia i Pilar Gallego van explicar que havien vingut a "tafanejar", i de moment havien carregat dos parells de sabates.