L'Ajuntment de Salt ha multiplicat pràcticament per quatre la partida econòmica que cada any destina a Càritas a conseqüència de l'important augment de peticions d'ajut que demanen les persones que s'hi apropen. L'any passat, el consistori saltenc va lliurar a Càritas 4.000 euros i enguany la partida pressupostària ha arribat fins als 15.000 euros. En gran part, es deu a la demanada d'aliments que fan els ciutadans.

Gran part d'aquest important increment de ciutadans que demana ajut és conseqüència de la crisi, que provoca que cada cop hi hagi més persones amb menys recursos econòmics que reclamen ajuts als ajuntaments i a les entitats socials. A Salt, els Serveis Socials també han notat un increment de peticions d'ajuts.

La tinenta d'alcalde d'Acció Social, Margarita d'Arquer, explicava ahir a Ràdio Girona que han hagut de reorganitzar l'àrea per tal de rebaixar les llistes d'espera actuals. Abans de la reorganització, les llistes d'espera van arribar fins als dos mesos. Ara les atencions es fan, aproximadament, al cap d'un mes. "Et trobes que amb la crisi la gent s'espanta i de seguida va a demanar ajut", va assenyalar D'Arquer.

La tinenta d'alcalde d'Acció Social de Salt va indicar que l'augment de demandes d'ajut afecta tant persones d'altres països com autòctons. Finalment, va assenyalar que ningú quedarà desatès.

Mentrestant, l'Ajuntament de Girona, Càritas, el Banc dels Aliments i Creu Roja, impulsen un supermercat per a gent necessitada per afontar la desbordant demanda d'aliments que hi ha i que preveuen que vagi a més. En aquest supermercat s'hi podrà trobar menjar a preu molt reduït, i fins i tot gratuït per als que demostrin que no el poden pagar. L'equip municipal de Promoció de la Salut de Girona supervisarà que els cistells d'aliments que es comprin suposin una dieta equilibrada.

Aquest economat serà el primer, però Càritas està negociant amb la Diputació crear en els mesos vinents una xarxa a les ciutats amb més demanda de les comarques de Girona.