En el sopar tribut a Jean Louis Neichel el propi xef es confessa un enamorat dels productes de l’Alt Empordà

El primer cuiner d’El Bulli rep un homenatge a l’Hotel Alga envoltat d’amics i professionals del sector

El sopar a l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell.

El sopar a l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell. / Àgata Albero Miralbell. calella

Àgata Albero Miralbell

El darrer dissabte, 2 de setembre, a l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell, Jean Louis Neichel, qui va fer guanyar la primera estrella Michelín al restaurant  el Bulli, va protagonitzar un sopar homenatge on amics, familiars i professionals del món gastronòmic van poder gaudir de nou dels seus plats més emblemàtics i aclamats.

GASPATXO DE PRESSEC

Gaspatxo, amanit amb vinagre de Garriguella i oli d’Espolla (aromatizat amb alfàbrega).

Amant com és dels productes empordanesos, no hi va faltar la seva versió del gaspatxo, amanit amb vinagre de Garriguella i oli d’Espolla (aromatizat amb alfàbrega), i coronat amb gamba de Palamós. De segon, llobarro de Roses amb salsa de mostassa i tàperes, acompanyat amb pasta Spätzle, típica d’Alsàcia, i el Llom de xai d’Agullana procedent de Ramats de Foc, amb crosta d’herbes aromàtiques i parmentier de ceps, també una de les especialitats.

Llobarro de Roses amb salsa de mostassa i tàperes, acompanyat amb pasta Spätzle, típica d’Alsàcia.

Llobarro de Roses amb salsa de mostassa i tàperes, acompanyat amb pasta Spätzle, típica d’Alsàcia.

Pels Petits fours va elaborar, entre d’altres, gelatina amb farigola collida a cala Montjoi; elll i la seva dona hi van cada primavera a collir-ne, ens confessà.

Tot l’àpat regat amb vins de la D.O. Empordà, els quals Neichel valora molt ja que considera que els darrers anys molts cellers empordanesos han aconseguit arribar a l’excel·lència enològica. Vins dels cellers alt empordanesos Arché Pagès i Hugas de Batlle i la ginebra de Llançà NUT pels gintònics finals van ser els protagonistes.

Xai d'Agullana

Llom de xai d’Agullana procedent de Ramats de Foc

Un menú exquisit elaborat durant les 3 jornades prèvies a l’acte per Pere Malagelada (El Càntir, de l’Hotel Alga 4* ) i Jordi Morillo, deixebles de Neichel, amb la col·laboració del cap de cuina de l’hotel, Adrià Pastells, i del propi Neichel.