25 de novembre de 2019
25.11.2019
Barcelona

Francesc Cruanyes s'incorpora a l'equip de «savis» del concurs «Saber y Ganar»

El periodista i exregidor figuerenc també serà temporalment la veu en off que fa les preguntes

25.11.2019 | 17:19
Francesc Cruanyes i Jordi Hurtado

Francesc Cruanyes, exregidor i exprimer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres durant el mandat 2015-2019 s'ha incorporat a l'equip del concurs «Saber y Ganar». El periodista figuerenc, que durant quatre anys va aparcar l'ofici en ser elegit regidor de la seva ciutat, ha fitxat per l'equip de «savis» que elabora el programa i temporalment també ha assumit la veu en off que formula les preguntes als concursants, en substitució de Juanjo Cardenal.

Presentat per Jordi Hurtado amb la col·laboració de Pilar Vázquez, Saber y Ganar s'emet diàriament, de dilluns a diumenge, a La 2 i al Canal Internacional de TVE. Creat i dirigit per Sergi Schaaff és un format original de Produccions Quart realitzat als estudis del Centre de producció de programes de TVE a Sant Cugat del Vallès. La fidelitat de l'audiència i la programació ininterrompuda durant 23 anys l'han convertit en el degà dels concursos televisius que actualment s'emeten en el conjunt de les cadenes espanyoles. Compta amb una audència mitjana d'1 milió i mig d'espectadors diaris.

Llarga trajectòria

Francesc Cruanyes, periodista i llicenciat en Història de l'Art, té una dilatada experiència en premsa, ràdio i televisió. Va ser cap de Cultura de SER Catalunya, cap de Societat del diari Avui i ha dirigit i presentat informatius i programes de televisió, entre els quals destaca l'edició catalana del debat 59 segons. Ha estat professor convidat de la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon LLull, és autor de diferents llibres i de multitud d'articles d'opinió.

A les municipals de 2015 es va presentar com a número 2 en qualitat d'independenta la llista que encapçalava Marta Felip, essent primer tinent d'alcalde. Quan l'alcaldessa deixà l'alcaldia per anar a la conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat part del PdCat figuerenc impedí que Cruanyes ocupés el seu lloc. El periodista, el 2019, no es va tornar a presentar i es va reincorporar a la seva plaça professional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook