A mesura que els nens van creixent volen entendre millor el que els envolta i es van interessant per determinats temes. L'ideal és que aprenguin una mica de tot i quina millor manera de fer-ho que mitjançant experiments amb els quals es divertiran i entendran conceptes que abans no entenien.

Les manualitats són una dels millors maneres d'aprenentatge per a ensenyar-los moltes coses sense que s'adonin que estan aprenent i es diverteixin. A continuació, tres experiments fabulosos que els petits podran dur a terme sota la supervisió d'un adult:

Cucs ballarins

Cucs ballarins

Materials

- Aigua

- 1 Got

- Cucs de gominola de colors

- Bicarbonat

- Vinagre

Preparació de l'experiment

Per a aconseguir uns divertits cucs de colors que no paren de moure's para esment: En primer lloc, plena un got d'aigua tèbia i de dues cullerades de bicarbonat durant 10 minuts. Després, curta un dels cucs de gominola en tres trossos. En segon lloc, plena un altre got de vinagre i saca els cucs del primer got i fica'ls en el segon amb unes pinces. En pocs segons, els cucs començaran a estar plens de bombolles i a pujar retorçant-se mentre ballen.

Flors de colors

Flors de colors

Materials

- 4 gots

- Colorant de 4 colors diferents

- 4 flors amb tija llarga

Preparació de l'experiment

Aquest és un experiment senzill i fàcil de fer, plena els quatre gots d'aigua per la meitat amb aigua tèbia. Després, posa una flor dins de cada got i fica les flors i deixa que beguin aquesta combinació de líquids unes hores. Finalment, el resultat serà que les flors xuclin i tinguin el color en els seus pètals del color del líquid del got en el qual estiguin ficades.

Arc de Sant Martí líquid

Arc de Sant Martí líquid

Materials

- 1 recipient de cristall

- Mel

- Sabó líquid rentavaixella

- Oli

- Alcohol

- Colorant de 5 colors diferents

- 1 compte gotes

Preparació de l'experiment

En primer lloc, tira mel dins del recipient i intenta que no toqui els costats d'aquest. Afegeix el sabó de rentavaixella, colorant alimentari del color que vulguis i oli en el centre del recipient. En segon lloc, mescla el colorant alimentari d'un altre color i l'alcohol, però no en el centre mitjançant un degotador. I ja tindries un fantàstic arc de Sant Martí super acolorit.