El creador de Bob Esponja, Stephen Hillenburg, ha mort aquest dilluns als 57 anys a causa de l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que patia, segons ha confirmat el canal de televisió Nickelodeon.

A través d'un comunicat enviat a diversos mitjans nord-americans, l'emissora en què s'emetia la popular sèrie de dibuixos animats ha mostrat la seva tristesa després de conèixer la mort de Hillenburg. "Era una persona molt estimada per tots: el nostre record està amb tota la seva família", han assegurat.

Des Nickelodeon han volgut ressaltar el treball de Hillenburg en crear al personatge, al que va dotar amb un "sentit únic de l'humor i una innocència que ha divertit a generacions de nens i de famílies a tot arreu".

"Els seus personatges, completament originals, i el món del 'Fons del mar' romandran com un record del valor de l'optimisme, l'amistat i els il·limitats poders de la imaginació", ha assegurat la cadena.

Hillenburg, graduat en 1984 en Planificació i interpretació de recursos naturals, especialitzat en recursos marins, va començar tres anys després la seva carrera al món de l'animació. El 1999, Nickelodeon emetria el primer episodi de Bob Esponja.

A Espanya, Nickelodeon va celebrar aquest 2018 el 18 aniversari de l'arribada de la coneguda esponja submarina a les televisions amb una programació especial en què es van emetre alguns dels seus episodis més emblemàtics.