27 de octubre de 2018
27.10.2018

Aquest diumenge de matinada s'ajusten els rellotges a l'horari d'hivern

El Consell Assessor per a la Reforma Horària dóna suport a l'eliminació del canvi d'hora

27.10.2018 | 15:14
Les tres de la matinada passaran a ser les dues.

La matinada d'aquest diumenge, 28 d'octubre, el rellotge s'endarrereix una hora a les tres de la matinada, que passaran a ser les dues. Aquest canvi, que posa final al període de set mesos d'horari d'estiu per al 2018, és una mesura establerta per la Unió Europea i que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món.
 
L'objectiu d'aquest canvi horari era l'adaptació de l'horari a la llum del dia, de manera que es maximitzés l'aprofitament del Sol com a font lumínica. En l'actualitat, el Consell Assessor per a la Reforma Horària que va impulsar la Generalitat ha emès un informe que dóna suport a l'eliminació del canvi d'hora i proposa mantenir-se en l'horari d'hivern tot l'any.
 
El canvi d'hora és una mesura que es va posar en marxa durant la crisi del petroli de l'any 1974, amb l'objectiu de reduir el consum d'energia associat a la il·luminació artificial. La millora de les tecnologies d'il·luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha minimitzat l'impacte del canvi d'hora sobre el consum d'energia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades