La Colla Castellera de Figueres, anomenada els Merlots, ha aconseguit guanyar la primera jornada del XXVII Concurs de Castells de Tarragona, celebrada avui a Torredembarra. L'agrupació empordanesa ha aconseguit completar un 2 de 7 que li ha donat la victòria, per segona vegada, en aquest prestigiós concurs. Els Merlots han obert la seva actiació amb un 5 de 7, han fet un primer intent de 2 de 7 i també han presentat un 7 de 7 abans d'aconseguir imposar-se a la resta de colles participants.

Així ho explica el portal especialitzat Món Casteller.

El triomf figuerenc

Els Castellers de Figueres han guanyat la primera jornada del XXVII Concurs de Castells de Tarragona celebrada a Torredembarra amb un total de 1.425 punts i 2 penalitzacions. Amb el 5de7, id2de7, 7de7 i 2de7, la colla de l'Alt Empordà han estat els vencedors després dels Castellers de Castelldefels amb el 5de7, el 7de7 i el 2de7 carregat (1.345 punts); i dels Castellers de l'Alt Maresme amb el 5de7, el 7de7, id2de7 i 2de7 carregat (1.345 punts amb dues penalitzacions). La plaça del Castell de Torredembarra, plena de gom a gom en una jornada que ha transcorregut en un temps rècord de 3 hores i 40 minuts, no ha vist com en la darrera edició el castell de 8.

Malgrat tot, la diada ha destacat per la quantitat de castells de set i mig completats -un total de 18-, amb el 2de7 com l'estructura més valorada de la jornada. Els Castellers de Figueres i els Castellers de Castelldefels han rubricat la millor actuació del seu historial i a més, completant un castell inèdit per ells, el 2de7.

De les tres edicions celebrades a Torredembarra, la d'avui ha estat l'edició que menys caigudes ha tingut: s'han alçat un total de 43 castells, sense comptar amb els pilars de comiat, dels quals 4 no s'han arribat a completar -3 han quedat en carregat i 1 en intent. Des del punt de vista sanitari, 30 han estat les assistències mèdiques registrades, amb 3 derivacions a l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

La propera jornada del XXVII Concurs de Castells se celebrarà el dissabte vinent a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb 19 colles participants.