31 de octubre de 2017
31.10.2017
40 Años
40 Años
Vilamalla

Reconeixen i premien l'horror «made in Vilamalla»

El curt 'Evil Security' de Joss L. Santos ha rebut un guardó al Festival Hemoglozine a Ciudad Real

31.10.2017 | 13:59
Per fer el curt ´Evil Security´ han col·laborat una quinzena de joves

El curt 'Evil Security' de Joss L. Santos, nascut arran de la promoció del Pavelló del Pànic de Vilamalla, ha estat reconegut amb el premi al Millor-Pitjor Curt Hemoglozine 2017 concedit en el Festival de cine de Terror i Fantasia que se celebra a Ciudad Real. El guardó, que va recollir la dinamitzadora juvenil de Vilamalla, Laura Felgueras fa uns dies, busca animar els seus creadors a seguir treballant dins aquest camp.

Aquest no és el primer curt que s´impulsa des de l´associació Vilamalla Joventut però sí que és el més professional. "Es va fer amb un guió més estructurat, amb més cara i ulls", comenta Felgueras. En el rodatge, fet a finals de maig i durant un mes, hi van participar una quinzena de joves de diferents edats i es va rodar a casa de l´actor protagonista, el director i el mateix pavelló de Vilamalla. Felgueras destaca la col·laboració de l´actor Marc Velasco, que els ha confirmat que vol seguir fent-ho. El curt es va presentar el setembre, abans d´Hemoglozine, al 8è Festival de cinema fantàstic d´Amposta, on es va endur un premi honorífic. Dies enrere, també es va presentar al festival Horror Visión de Barcelona, aquest cop sense premi.

Aquest curt neix influït, sens dubte, per l´impuls del Pavelló del Pànic, que organitzen els joves des de fa sis anys a Vilamalla amb motiu de Halloween. Per promoure l´activitat, es van començar a fer vídeos de terror on els protagonistes eren alguns dels joves que hi apareixien i l´escenari, el mateix pavelló de Vilamalla i entorns. Evil Security és, doncs, la culminació i una mostra de l´evolució del treball fet aquests anys. Per a Felgueras, esdevé un punt de partida, ja que "ara tenim un munt d´idees per fer i ja es parla de crear entre dos i tres curts l´any".
El que sí que ara comença a cór­rer és el nou vídeo promocional, 'Creepy tales', del 6è Pavelló del Pànic que es fa l´11 de novembre amb moltes novetats. A les 4 de la tarda, ja hi haurà una fira d´artesania davant del pavelló, així com exhibicions de Mediterrània Dansa, l´escola de dansa Carme Trèmols i l´associació de judo Hajime. A les 6, per primer cop, es projectaran curts amb la idea de fer un Festival de curts, a mitjà termini.

Festa al pavelló municipal
El Pavelló obrirà les portes a partir de 2/4 de 9 del vespre. Excalibur animarà els minuts previs, i durant el Pavelló també es podrà veure als Tramuntakada, les escoles de dansa Gim Ros, la Blue i Diablada Huayras. Enguany, quasi vuitanta joves hi participaran. A alguns ja se´ls podrà veure aquest dimarts a la Cerveseria Venècia i divendres al McDonald´s. L´entrada costarà de nou 2,5 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema