L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha intervingut aquest dimecres, 14 de desembre, en el Simposi Internacional Infància i Adolescència, Participació Política, els Consells d'Infants, per parlar sobre l'experiència d'aquest òrgan de representació escolar a la capital altempordanesa. Marta Felip ha estat acompanyada, en una taula rodona titulada 'Govern, infància i ciutat', pels alcaldes de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i Badalona, Dolors Sabater.

Organitzat pel Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) i el Grup de Recerca en Pedagogia Social (GPS), del Departament de Teoria i Història de l'Educaci (Facultat d'Educació) de la Universitat de Barcelona, el simposi se celebra al CaixaForum de Barcelona.

Aquest primer simposi s'ha plantejat com un espai d'anàlisi, deliberació, reflexió, confrontació i construcció compartida. La idea ha estat poder recollir tant les experiències narrades en primera persona pels seus protagonistes (un espai per compartir infants-adolescents, dinamitzadors-tècnics i polítics), com les reflexions de teòrics de caràcter internacional i dels grups de recerca de la Universitat de Barcelona.

El simposi també s'ha concebut com un espai de retorn a la comunitat dels resultats de l'estudi 'Els consells d’infants i el CNIAC. Noves formes de participació política i cívica dels nens i les nenes de Catalunya', finançat pel programa Recercaixa que impulsa l'Obra social 'La Caixa' amb col.laboració de l'ACUP (Associació Catalana d'Universitats Públiques).