18 de gener de 2016
18.01.2016
Grup emblemàtic

Sopa de Cabra omple a vessar el Liceu en el seu retorn

Una de les bandes senyera del rock català inicia gira i presenta nou disc, 'Cercles', després de gairebé quinze anys de silenci

18.01.2016 | 13:11
Sopa de Cabra omple a vessar el Liceu en el seu retorn
Play
Sopa de Cabra omple a vessar el Liceu en el seu retorn
Els Sopa de Cabra en concert al Liceu.

l retorn dels Sopa de Cabra i la commemoració dels seus primers 30 anys d'història eren dues efemèrides que havien de celebrar-se com a grans esdeveniments. I el Gran Teatre del Liceu ha estat un escenari més que idoni per l'esperat concert d'aquest diumenge, emmarcat en el Suite Festival i que ja tenia des de feia setmanes les entrades exhaurides. El recital a Barcelona ha donat el tret de sortida de la gira de presentació de 'Cercles', el seu primer disc amb cançons noves des de feia gairebé 15 anys. Les diverses generacions de seguidors dels Sopa de Cabra que han omplert el Liceu han quedat entusiasmats, especialment quan han sonats 'clàssics' com 'Si et quedes amb mi'; 'Camins' o 'L'Empordà'.

Un dels moments esperats de la nit ha estat just a l'inici del recital quan un 'Bona nit malparits' per part de Gerard Quintana ha atret totes les mirades fins el fons del passadís central del pati de butaques del Liceu, on tot seguit han desfilat el mateix Quintana i la resta de membres de la banda: · Josep Thió, (guitarra i veu), Francesc 'Cuco' Lisicic (baix), Josep Bosch (bateria), Jaume 'Peck' Soler (guitarra) i Ricard Sohn, als teclats.

Després de fer referència a les "cares somrients" que inunda l'amfiteatre del Liceu i també als somriures del públic, Sopa de Cabra ha 'obert plaça' amb dos temes nous: 'Dolços plans' i 'Sense treva'. Els Sopa de Cabra no han dubtat a definir el seu nou àlbum, 'Cercles' com "un dels més importants" de la seva trajectòria i que combina, segons afirma la mateixa banda, "l'essència de Sopa" amb la "respiració del segle XXI". Des del seu llançament, 'Cercles' ha entrat setmana rere setmana a les llistes de vendes com el disc cantat en català més venut de l'estat espanyol en el darrer trimestre del 2015.

La gira també ha despertat molta expectació, amb les entrades exhaurides en els recitals de Barcelona, Palma (29 de gener) i Girona (22 d'abril). Es dóna el cas que el grup anunciarà aquest mateix dilluns a través de les xarxes socials més dates de concerts fins arribar a la desena de recitals previstos per enguany

Eclecticisme en el 2a edició del Suite Festival

L'estrena de la segona edició del Suite Festival amb els Sopa de Cabra ha estat tota una declaració d'intencions per part dels organitzadors del certamen, que pretén acostar tot tipus de públic i "trencar barreres" en un temple de la música com és el Gran Teatre del Liceu. Entre els artistes confirmats hi ha Johny Hallyday (8 de març), Emir Kusturika & the No Smoking Orchestra (21 de març), Julieta Venegas (10 d'abril), Manuel Carrasco (13 d'abril), Chris Cornella (21 d'abril) i Michel Camilo (18 de maig).

Amb aquest programa, el Suite Festival encara la seva segona edició amb tres concerts més que l'any del seu debut , i un pressupost d'1,5 milions d'euros (300.000 més). L'ocupació, l'any passat, va ser del 81,3%. El preu mitjà de les entrades de la present edició té una tendència a l'alça respecte els 55 de la darrera, amb entrades a preus iguals o 1,5 euros més cares que aleshores. L'entrada més econòmica costarà 15 euros i la més cara, 180 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook