02 de novembre de 2014
02.11.2014
Tretze anys després

La Colla Castellera de Figueres descarrega el cinc de set

Els de la camisa lila van acabar temporada en una diada on també s'hi van poder veure falcons

03.11.2014 | 22:14
La Colla Castellera de Figueres assoleix el 5 de 7
Play
La Colla Castellera de Figueres descarrega el cinc de set

Han hagut de passar tretze anys per tornar a veure un cinc de set descarregat per la Colla Castellera de Figueres i va ser diumenge passat a la Plaça de l´Ajuntament de la capital de l´Alt Empordà a la diada de final de temporada dels locals.

Els Matossers de Molins de Rei, els Castellers de Santa Coloma i els Falcons de Vilanova i La Geltrú van ser les colles convidades a la diada que, tot i que encara els queden algunes actuacions, va servir per cloure la temporada de la Colla figuerenca.

El cinc de set va ser el castell escollit en segona ronda. Els de la camisa lila van optar per desmuntar-lo dues vegades amb dosos col?locats perquè les mides no eren les correctes. Però a la tercera va ser la bona. El castell va pujar ferm fins a l´entrada dels acotxadors, llavors va començar a perdre les mides fins a deformar-se perillosament al pis de quarts i a bellugar més del compte. La rapidesa de la mainada va ser clau i, tot i que, el pis de dosos va sortir precipitadament, el tronc va aconseguir parar les batzegades fins a la descarregada. Llavors, la Plaça de l´Ajuntament es va convertir en una autèntica bogeria lila: els 140 castellers de Figueres aplegats a la diada van celebrar efusivament l´efemèride.

Els de Figueres, però, van entrar a plaça amb un pilar de quatre caminant i van descarregar un quatre de set en primera ronda. La diada es va cloure amb un vano de cinc i tres pilars de quatre simultanis.

Per la seva banda els Matossers de Molins de Rei van descarregar ferms tres de set, cinc de sis i un quatre de sis amb agulla. Els de Santa Coloma van completar un tres de sis, un tres de sis amb agulla i un quatre de sis.

Però no tot van ser castells a la diada, els Falcons de Vilanova van aixecar les seves construccions que el públic present va aplaudir i agraïr, ja que no és gens habitual veure falcons a l´Empordà. Van descarregar una pira de deu, un capdill de set per vuit, dos vols de tres i un de quatre simultanis, una tripira de vuit i un focking de sis puntes.

Un cop acabada l´actuació les quatre formacions van dinar a la Plaça Catalunya i els de Figueres van allargar la festa fins ben entrat el vespre al local social de la Colla Castellera de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema