La model britànica Kate Moss ha desfermat una nova polèmica al voltant de l'extrema primesa de les models. Els organitzadors de la campanya contra la 'Talla Zero' es van quedar de pedra quan Moss va declarar que un bon lema per a l'organització podria ser: "Res sap millor que estar prima".

Kate Moss, juntament amb altres celebrities com Paris Hilton o Victoria Beckham, és una musa per a totes aquelles joves anorèxiques o bulímiques que operen a la xarxa. No obstant això, ara no només ho fa amb la seva imatge d'extremada primesa, sinó que a més els aporta lemes per animar a no menjar.

Aquestes irresponsables declaracions de la model han aixecat butllofes en la societat britànica i en els mitjans de comunicació, en especial entre els membres de 'Say No To Size Zero' ( 'Digues no a la talla zero'). Organització que recapta signatures perquè el parlament aprovi una llei que obligui a les models a passar controls sanitaris amb regularitat.

"Ja hi ha un milió de desordres alimentaris només al Regne Unit. Els comentaris de Kate Moss causaran molts més. Si llegeixes alguna de les pàgines d'Internet pro-anorèxia, les noies es tornen boges per cites com aquestes", ha declarat la model Katie Green, tal com recull el diari anglès The Sun.

Green, fins fa res coneguda per ser la imatge de Últim, va ser rebutjada per diverses agències de models per estar massa grossa. El passat estiu Katie es va unir al parlamentari liberal demòcrata Lembit Öpik per crear la plataforma 'Say No To Size Zero'.

Els desafortunats comentaris de la top també han deixat en xoc a la comunitat mèdica, que l'acusa de ser perfectament conscient de l'impacte que tindran les seves paraules. El doctor Carol Cooper assegura que aquest lema és exactament el contrari al que la model hauria d'haver dit, ja que "milers d'adolescents menjaran el que Kate Moss els digui que mengin".

"Pot ser que ella tingui bon aspecte avui, però d'aquí a deu anys el seu cos estarà demacrat, arrugat ia la vora de l'osteoporosi", ha afegit el dr.Cooper.