A Hollywood no és or tot el que lluu. Estrelles de la talla de Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Jim Carrey o Drew Barrymore cobren massa per els diners que generen algunes de les seves pel lícules. Forbes ha elaborat la llista dels actors més sobrevalorats, un rànquing que encapçala el còmic Will Ferrell.

L'estrena d'El món dels perduts l'estiu passat, una cinta que va costar més de 100 milions de dòlars i que no va arribar a recaptar ni 65 milions a taquilla, li ha valgut a Ferrell per tenir el dubtós honor d'encapçalar la llista de Forbes dels menys rendibles de Hollywood.

Per cada dòlar que cobra el protagonista de "Hermanos por pelotas" o "Patinazo a la gloria" les seves pel lícules han guanyat de mitjana 3,29 $. La fórmula usada per la revista per a calcular la rendibilitat dels actors engloba el total dels ingressos obtinguts per les seves tres últimes pel lícules estrenades (incloent-hi ingressos per taquilla, venda de DVD i rèdits a TV) que es divideix entre el que van cobrar pel seu treball (incloent aquí no només el salari per el rodatge, sinó també els percentatges a la taquilla, màrqueting, etc.).

I segons aquests càlculs el segon a la llista és l'escocès Ewan McGregor que per cada dòlar que ingressa genera 3,75 amb les seves pel.lícules. Darrerament la taquilla no ha tractat molt bé al protagonista de Moulin Rouge i de l'última trilogia d'Star Wars, que només compta amb "Ángeles y demonios" com a èxit en l'últim any. El podi el completa el veterà Billy Bob Thorton. L'ex d'Angelina Jolie genera $ 4 per cada un que cobra.

Qui va ser el rei de la comèdia, Eddie Murphy, viu hores baixes i ocupa el quart lloc dels que cobren massa. Títols com "Imagine" o "Atrapado en un pirado" només han generat de mitjana 4,43 $ per cada un que cobra Murphy. En l'equador de la llista apareix el raper Ice Cube que genera $ 4,77 per cada un que cobra.

El sisè lloc és per a un dels pesos pesants de Hollywood, Tom Cruise, durant anys un dels més taquillers i ara, amb títols com "Leones por corderos" baixa la seva rendibilitat que s'ha reduït a poc més de set dòlars per cada un que ingressa. El segueix Drew Barrymore, l'única dona en la llista amb una mitjana de 7,4 dòlars per cada un que cobra.

En el vuitè lloc apareix un altre al que abans també li anava millor en taquilla, Leonardo DiCaprio. El seu elevat salari li passa factura i no es pot conformar amb "èxits modestos", com ho han estat les seves últimes pel lícules "Revolutionary Road" i "Red de mentiras". El protagonista de "Titanic" genera 7,5 $ per cada un que cobra. La llista la tanquen Samuel L. Jackson, que genera $ 8,5 per cada un cobra i el còmic Jim Carrey amb una mitjana de 8,6 dòlars per cada un que cobra.