El mundial de MotoGP torna a Qatar amb Bagnaia al capdavant

Acosta apunta alt en el seu debut dins el top 10 que ha tancat Maverick Viñales

El podi del primer gran premi de la temporada

El podi del primer gran premi de la temporada / HUSSEIN SAYED

 S’obre el teló de la temporada 2024 de MotoGP, i la primera cursa al circuit de Qatar és per a Francesco Bagnaia, que torna a dominar la gestió de les curses.

El vigent campió havia començat un cap de setmana tímid, amb una cinquena plaça a la classificació, i un quart lloc a la cursa Sprint, però el diumenge ha tornat al capdavant després de posicionar-se primer a la tercera corba. Els seus perseguidors no han pogut imitar-li el ritme, i l’italià ha continuat amb gairebé un segon d’avantatge en la primera plaça fins a la línia de meta.

Jorge Martín i Brad Binder, el guanyador i el segon de la cursa del dissabte, han protagonitzat unes primeres voltes d’alta tensió, i s’han intercanviat els avançaments gairebé fins a l’equador de la cursa. Però Binder finalment s’ha acomodat en la segona plaça, i ja no ha pogut atrapar al líder.

La sorpresa del dia ha estat Pedro Acosta, el rookie, que ja es va estrenar en la vuitena posició en la cursa Sprint del dissabte. El murcià ha arribat a lluitar per les posicions del podi a la volta 14, després d’avançar els dos germans Márquez, i ha batut el rècord de la pista amb en marcar la volta ràpida. Però els pneumàtics han dit prou, i el jove de l’equip Red Bull Gas Gas Tech 3 ha caigut a la novena posició.

Márquez, quart

Marc Márquez s’ha estrenat amb la quarta posició al Gran Premi, seguit per Enea Bastianini i Àlex Márquez a la sisena plaça. Just darrere ha arribat Fabio Di Giannantonio, que havia patit una caiguda mentre lluitava per les primeres posicions a la cursa Sprint.

Per darrere, han arribat les dues Aprilia, Aleix Espargaró a la vuitena, i Maverick Viñales tancant el Top 10. Fabio Quartararo ha estat la primera moto de fàbrica japonesa, en la missió de Yamaha de tronar al capdavant. Just darrere, ha arribat Johann Zarco amb la primera Honda, seguit per Joan Mir.

Marco Bezzecchi ha arribat a meta en la catorzena plaça per davant de Miguel Ángel Oliveira, Álex Rins i Augusto Fernández. Just darrere, Franco Morbidelli, Takaki Nakagami i Luca Marini, amb Jack Miller tancant la classificació, després de patir una caiguda a la segona volta.

Raúl Fernández no ha pogut acabar la cursa, i s’ha retirat del Gran Premi. El pilot Madrileny ja havia patit un problema just abans de la sortida. El motor de la moto del Trackhouse racing no funcionava, i això ha obligat a direcció de la cursa a tornar a iniciar el procediment de sortida, i a treure una volta al Gran Premi.