La Mostra de Figueres manté l’aposta per exposar reptes extrems

El CE Empordanès comptarà, del 19 al 27 de gener, amb ponents i visionats referents del muntanyisme i els esports d’aventura

La Mostra es va presentar divendres al Teatre El Jardí. | CEE

La Mostra es va presentar divendres al Teatre El Jardí. | CEE / redacció. figueres

Emporda.info

La 23a edició de La Mostra de Muntanya i Aventura se celebrarà a Figueres entre el 19 i el 27 de gener. L’organitzador, el Centre Excursionista Empordanès, ha programat ponències i visionats de protagonistes vinculats en l’esport extrem. Entre els noms propis hi ha els de Miquel Mas i Marc Subirana, que presentaran Atracció instintiva, on es podrà conèixer com van poder trepitjar el cim de Latok Thumb; el de l’equip de rem català Ocean Cats, amb l’escalenc Sergi Franch en el grup, que va creuar l’oceà Atlàntic a rem en 31 dies i es va proclamar de la Talisker Atlantic Challenge després de recórrer 5.000 km entre la Gomera i el Carib.

També es podran veure els curtmetratges Resistance Climbing, de la plataforma Reel Rock i SolitudalsAndes, un projecte de Marc Rovira i Josep Roset; i hi haurà la presentació del llibre Aquell vol de papallones, d’Edu Sallent.

Diòptria i Gas Mountain

La col·laboració amb el Cineclub Diòptria continua vigent. En aquesta nova edició es projectarà la pel·lícula Vuit Muntanyes (2022), dirigida per Felix Van Groeningen i Charlotte Vandermeersch. I, com cada any, s’apostarà pel talent de proximitat i s’ha convidat a l’associació d’amics senderistes Gas Mountain, que explicaran les seves descobertes del patrimoni local.