El Club Hoquei Figueres puja jugadors al sènior amb l’estic enganxat des del bressol

El club figuerenc estrena, per primer cop en 15 anys, un primer equip femení que segueix les passes del masculí

Jugadors dels sèniors que han fet carrera al planter del CH Figueres

Jugadors dels sèniors que han fet carrera al planter del CH Figueres / LLUIS RIBERA

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El que va començar sent una activitat extraescolar d’hoquei patins a l’escola Carme Guasch i Darné, fa 15 anys, ha acabat convertint un club de referència a la demarcació. És el Club Hoquei Figueres, que després de molts anys picant pedra amb el planter i de tenir una escala amb només categories de base, ara té per primera vegada el sostre d’un conjunt sènior femení i masculí. El de nois el van poder crear fa tres anys i el de noies l’han estrenat fa quinze dies. Ambdós, competeixen a Segona Catalana.

Dos dels jugadors del club que han acabat fent el salt a l’amateur després de tota una vida a la base són Biel Palomeras i Laura Martí. El jugador figuerenc, de 18 anys, es va posar els patins quan en tenia tres: «Recordo que va començar com un joc. Quan era petit, veia que el futbol era l’esport que feia tothom i a mi m’agradava fer-ne un de diferent. Al principi, els companys de classe se sorprenien que jugués a hoquei; ara, ja no».

Palomeras és al club des que es va fundar, el 2009, juntament amb Leandro Jiménez, Pau Judal, Lluc Garcia i Aleix Casacoberta. Encara és júnior, però també juga amb els sèniors i hi ha caps de setmana que té dos partits. Estudia Economia a la Universitat de Girona i entrena entre dos i tres dies a la setmana al Rafel Mora sota les ordres de Christian Albao, entrenador de l’amateur i alhora coordinador.

Tres partits el cap de setmana

Laura Martí té 16 anys i des de petita ja es calçava els patins. Però en una altra disciplina, patinatge artístic, al CP Llers, el club del seu poble. En fa sis que va fitxar pel CH Figueres aconsellada per un company de l’escola. «M’agrada més l’hoquei, el treball és intens, en equip, tots anem a una i fem pinya».

Ara, Martí pot arribar a jugar tres partits el cap de setmana: amb el primer equip femení i amb el juvenil mixt figuerenc, i amb el FEM17 del CH Girona, amb qui està vinculada. «Intento arribar a tot, però la prioritat és el Figueres». Li agrada competir amb nois perquè «és dur i intens; físicament ara em costa més, però és molt competitiu».

Entrena quatre dies a la setmana i explica que s’ho pot compaginar bé amb els estudis de 1r de Batxillerat que cursa a l’institut Olivar Gran. Per a Martí, l’objectiu de les sèniors del Figueres és «primer, aprendre a jugar juntes, a disfrutar i, després, ja anirem a competir». Alba Judal i Esme Núñez són altres jugadores que han arribat a l’amateur després de créixer al planter blanc-i-blau.

L’escala del revés

El Figueres femení és dirigit per Àlex Díaz, alhora jugador del sènior, i el bloc té passat al Club Patí Jonquerenc. Christian Albao, format precisament al club alberenc, explica que l’equip sènior del Figueres s’ha creat «començant l’escala al revés. Inicialment, volíem crear un equip de base íntegrament de noies per anar pujant-lo, però per la manca de jugadores ens hem vist obligats a començar per dalt i perquè hi hagi un referent en el club».

Emotiu memorial a Enric Borràs, exjugador i dissenyador de l’escut del club

El Club Hoquei Figueres va recordar, el diumenge passat al matí al pavelló Rafel Mora, Enric Borràs Montserrat, qui va ser jugador d’hoquei a Figueres fa quatre dècades i que va morir el 2021 a l’edat de 60 anys. A més, havia estat el dissenyador de l’escut del club figuerenc. Excompanys seus van disputar un partit amistós entre ells que va ser dirigit per Jordi Vidal, president del CH Figueres i exàrbitre internacional. D’altra banda, el sènior es va desfer del SHUM (6-1) amb un trio de gols inclòs d’Àlex Tallada i és quart de Segona Catalana a quatre punts del líder, el Blanes, mentre que les sèniors descansaven i es troben a mitja taula.

El partit en memòria d'Enric Borràs

El partit en memòria d'Enric Borràs / Emporda.info

TEMES